Līga Griķe: Koklei ir daudz neatklātā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas mūzikas dzīvē ļoti īpašs notikums ir koklētājas Līgas Griķes iegūtā 1.vieta konkursā „London Grand Prize Virtuoso”. Jaunā mūziķe līdz ar to pievērsusi uzmanību mūsu nacionālajam instrumentam un pierādījusi tā līdzvērtību ar citiem stīgu instrumentiem. Intervijā mūziķe saka, - tas ir ārkārtīgs gadījums, ka atļāva piedalīties. Kokle Griķei patīk, jo tā slēpj sevī vēl daudz neatklātu iespēju.

Līgai Griķei ir 18 gadu, viņa ir Latvijas Mūzikas akadēmijas Andas Eglītes kokles klases 1.kursa studente. Kokli viņa spēlē jau 13 gadus. Par panākumu konkursā viņa uzskata, ka tas ir nozīmīgs notikums arī visiem koncertkokļu spēlētājiem, jo instruments tiek novērtēts kā līdzvērtīgs citiem stīgu instrumentiem.

"Ir ārkārtīgs notikums, ka man tur atļāva piedalīties. Rakstīju uz konkursu pasta vēstuli. Prasīju, vai ar kokli ir iespējams piedalīties? Viņi atbildēja, ka, protams, jā, kokle ir stīgu instrumentu grupā, un viņi ar prieku uzņems manu dalību," stāsta Griķe.

Līga Griķe atklāj, ka viņai ļoti patīk kokle, jo uz tās ir daudz iespēju. Daudz ir arī neatklātā. Par savu instrumentu Līga Griķe saka, - tam ir dvēsele.

Līga Griķe līdz šim piedalījusies vairākos starptautiskos konkursos un ir arī Latvijas konkursu laureāte. 2015.gadā Līga Griķe konkursā "Ineses Galantes talanti" ieguva 1.vietu un februāra beigās debitēja uz Lielās ģildes skatuves kopā ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķiem un diriģentu Andri Vecumnieku, atskaņojot komponista Antonio Vivaldi koncerta "Pavasaris" transkripciju koklei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti