Lietuvas Ārlietu ministrija aicina neielaist valstī estrādes dziedātāju Kirkorovu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lietuvas Ārlietu ministrija aicinājusi neielaist valstī Krievijas estrādes dziedātāju Filipu Kirkorovu.

Ministrijas paziņojumā teikts, ka tā nosūtījusi Migrācijas departamentam un Iekšlietu ministrijai lūgumu iekļaut Krievijas un Bulgārijas pilsoni Kirkorovu to ārvalstnieku sarakstā, kuriem iebraukšana Lietuvā aizliegta.

Kā uzsvēris ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis, Kirkorovs ar savu daudzkārtējo viesošanos Krievijas anektētajā Krimas pussalā

"apzināti noliedzis Ukrainas teritoriālo nedalāmību un suverenitāti un tādējādi netieši attaisnojis Krievijas Federācijas agresīvās darbības".

"Mēs sistemātiski vērtēsim visus darboņus, kurus Krievija cenšas izmantot, lai virzītu savu ārpolitiku un ietekmētu Lietuvas cilvēkus. Vienlaikus jāpatur prātā un stingri jāizvērtē arī tie Baltkrievijas pilsoņi, kuri saistīti ar izrēķināšanos ar mierīgajiem protestētājiem," viņš norādījis.

Vēlāk, runājot ar žurnālistiem, Landsberģis sacījis, ka galīgais lēmums būtu jāpieņem iekšlietu ministrei Agnei Bilotaitei.

Pēc viņa teiktā, Kirkorova piedalīšanās koncertos Krimā "pēc būtības kaitē Lietuvas nacionālajai drošībai".

"Esam norādījuši, ka "maigās varas" pārstāvim, kurš attaisno okupāciju, Lietuvu apmeklēt nevajadzētu. Šādu ierosinājumu esam iesnieguši Iekšlietu ministrijai, galīgais lēmums ir tās rokās," preses konferencē uzsvēris ministrs. "Vispār būtu jāparaugās, kādi cilvēki pie mums brauc, kādu vēstījumu viņi ved Lietuvas sabiedrībai un vai viņu izpildījums atbilst Lietuvas interesēm."

Diskusijas par tā dēvētā melnā saraksta paplašināšanu Lietuvas sabiedrībā izraisījušās saistībā ar ziņām, ka firmām, kas plānojušas Krievijas mākslinieku Filipa Kirkorova un Mihaila Šufutinska koncertus, piešķirtas subsīdijas par nenotikušiem vai pārceltiem kultūras pasākumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti