Lietuva uz pieciem gadiem aizliedz iebraukt valstī estrādes dziedātājam Kirkorovam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Krievijas estrādes dziedātājam Filipam Kirkorovam no 19. janvāra uz pieciem gadiem aizliegts iebraukt Lietuvā, otrdien paziņojusi šīs valsts Iekšlietu ministrija.

Kā teikts ministrijas izplatītajā paziņojumā, Migrācijas departaments pēc Ārlietu ministrijas lūguma iekļāvis Kirkorovu to ārvalstnieku sarakstā, kuriem iebraukšana Lietuvā aizliegta. Šis aizliegums stājas spēkā nekavējoties.

"Pret māksliniekiem, kuri publiski attaisno Krimas okupāciju, nedrīkstētu izturēties iecietīgi neviena demokrātiska valsts.

Mūsu attieksme pret šādiem darboņiem ir skaidra un stingra, tādēļ mums neradās nekādas šaubas par Kirkorova iekļaušanu Lietuvā nevēlamu cilvēku sarakstā," norādījusi iekšlietu ministre Agne Bilotaite.

Jau ziņots, ka aicinājumu iekļaut Krievijas un Bulgārijas pilsoni Kirkorovu "melnajā sarakstā" pirmdien, 18. janvārī, izteica Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis, uzsverot, ka Kirkorovs ar savu daudzkārtējo viesošanos Krievijas anektētajā Krimas pussalā "apzināti noliedzis Ukrainas teritoriālo nedalāmību un suverenitāti un tādējādi netieši attaisnojis Krievijas Federācijas agresīvās darbības".

Pēc viņa teiktā, Kirkorova piedalīšanās koncertos Krimā "pēc būtības kaitē Lietuvas nacionālajai drošībai".

Ministrs solīja sistemātiski vērtēt "visus darboņus, kurus Krievija cenšas izmantot, lai virzītu savu ārpolitiku un ietekmētu Lietuvas cilvēkus, vienlaikus paturot prātā un stingri izvērtējot arī tos Baltkrievijas pilsoņus, kuri saistīti ar izrēķināšanos ar mierīgajiem protestētājiem".

Diskusijas par tā dēvētā melnā saraksta paplašināšanu Lietuvas sabiedrībā izraisījušās saistībā ar ziņām, ka firmām, kas plānojušas Krievijas mākslinieku Filipa Kirkorova un Mihaila Šufutinska koncertus, piešķirtas subsīdijas par Covid-19 epidēmijas dēļ nenotikušiem vai pārceltiem kultūras pasākumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti