Liepupē - ceturtais akustiskās mūzikas festivāls «Sudraba kaija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Salacgrīvas novada Liepupē no 5. līdz 7. jūnijam norisināsies Baltijā pagaidām vienīgais akustiskās mūzikas festivāls "Sudraba kaija". Festivālu, sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru (LNKC), jau ceturto gadu rīko Salacgrīvas novada dome un Liepupes pagasta tautas nams.

Festivāla ideja – akustiskās muzicēšanas stila popularizēšana un saglabāšana cauri laikiem, atgriežoties pie dabiskā. Tas ir pirmais un pagaidām vienīgais festivāls Latvijā un Baltijā, kurš vienuviet pulcē dažādu mūzikas žanru kolektīvus no folkloras kopām līdz džeza un alternatīvā roka grupām, kuras var, prot un vēlas muzicēt akustiski. Par tā patronu un konkursa žūrijas priekšsēdētāju kļuvis pazīstamais komponists un mūziķis Valts Pūce.

Festivāla ievadā – 5. jūnijā Liepupes tautas namā norisināsies akustisko grupu konkurss tautas mūzikas un populārās mūzikas kategorijās. Balvu fonds - 1400 eiro.  Papildus kāda no tautas mūzikas grupām iegūs tiesības ierakstam profesionālā skaņu ierakstu studijā. Speciālā balva populārās mūzikas grupām – iespēja uzstāties uz "Positivus" skatuves.

Festivāla otrajā dienā – 6. jūnijā Liepupes pilskalnā norisināsies akustiskie koncerti. Vispirms klausītājus priecēs tautas mūzikas grupas, kur par kulmināciju parūpēsies "Laimas muzykanti", bet vēlāk –  "Grandeg" vakara koncertā uz skatuves kāps akustiskās grupas "Crazy Dolls", Agnese Rakovska ar draugiem – Saule, u.c. Vakara koncerta noslēdzošie mākslinieki – grupa "The Sound Poets".

Festivāla izskaņā, 7. jūnijā, koncerts Liepupes baznīcā, kur vieni no interesantākajiem sastāviem solās būt mutes harmoniku ansamblis no Pērnavas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti