«Liepājas vasaru» ar koncertu turpinās Arta Gāgas džeza kvartets

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Festivālu „Liepājas vasara” 20.jūnijā iesāks Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) un sitaminstrumentālistes Elīnas Endzeles koncerts „Ritma simfonija”, bet 27.jūnijā Liepājas muzejā ar koncertu „Tumša nakte, zaļa zāle” turpinās Arta Gāgas džeza kvartets.

Koncertā skanēs latviešu tautas dziesmu apdares džeza stilā. “Upe nesa ozoliņu”, “Stāvēju, dziedāju”, “Āvu, āvu baltas kājas” un daudzu citu latviešu tautas dziesmu jaunās apdares ir kā turpinājums 2008.gadā iesāktajam projektam, kad iznāca Arta Gāgas CD “Tumša nakte, zaļa zāle”, ko augstu novērtēja mūzikas profesionāļi, nominējot šo ierakstu Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai.

Tautas dziesmu melodijas ir tik bagātas, ka piedāvā nebeidzamas iespējas improvizācijai arī džezā, tādēļ tās arvien notur manu interesi par šo skaisto mūzikas materiālu,” norāda Artis Gāga.

Kopā ar saksofonistu Arti Gāgu uz skatuves redzēsim arī taustiņinstrumentālistu Kristapu Vanadziņu, basģitāristu Edvīnu Ozolu un sitaminstrumentālistu Kasparu Kurdeko.

Vairākkārtējais Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas laureāts, saksofonists, komponists un aranžētājs Artis Gāga savā radošajā darbībā jau sen ir spēris soli ārpus klasiskās mūzikas rāmjiem, izmēģinot spēkus dažādos mūzikas stilos un īpašu vietu atvēlot improvizācijai. Gāga kā solists uzstājies kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Latvijas Nacionālās operas orķestri un citu valstu simfoniskajiem orķestriem. Mūziķis koncertējis Japānā, ASV, Kanādā un daudzās Eiropas valstīs. Gāgas radošā darbība paralēli solokoncertiem turpinās ciešā sadarbībā arī ar tādiem spožiem Latvijas mūzikas un skatuves māksliniekiem kā kontrtenoru Sergeju Jēgeru, horeogrāfi Olgu Žitluhinu, vokālo grupu "Schola Cantorum Riga" un citiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti