Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu atklās franču pianists Lačumija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” 7. martā Liepājas Simfoniskais orķestris atklās nu jau 28. Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu. Koncerta īpašais viesis – franču pianists Vilems Lačumija, kurš uzstāsies ar Ravela Klavierkoncertu, medijus informē orķestra pārstāvji.

“Man tas ir viens no skaistākajiem koncertiem, ko jelkad esmu spēlējis. Vienmēr izbaudu pie tā strādāt gan vienatnē, gan vēlāk kopā ar orķestri. Un visbeidzot ir milzīgs prieks to atskaņot publikai. Šis koncerts ir kā īsts dārgakmens – tur slēpjas pilna emociju gamma.

Liepājā pēdējoreiz uzstājos ar ļoti prasīgu programmu, bet sastapu ļoti uzmanīgu publiku – ļoti siltu un ar lielu interesi iepazīt jaunu mūziku.

Tāpēc man ir jo īpašs prieks atgriezties, lai šoreiz atskaņotu franču mūzikas granda Morisa Ravela Klavierkoncertu,” par gaidāmo notikumu saka Vilems Lačumija, kura uzstāšanos soloprogrammā “Lielā dzintara” mazajā zālē klausītāji piedzīvoja pirms trīs gadiem festivālā “Liepājas vasara”.

Vēl pirms Ravela Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā atskaņos arī divus 19. gadsimta šedevrus – Nikolaja Rimska-Korsakova “Spāņu kapričio” un Pētera Čaikovska “Itāļu kapričio”.

Šajā koncertā gaidāms arī pasaules pirmatskaņojums Ērika Ešenvalda Saksofonkoncertam “Arktikas vīzijas. Jūra”, kas rakstīts izcilajam saksofonistam Oskaram Petrauskim.

Ar pieciem koncertiem no 7. līdz 14. martam Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” norisināsies Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotais nu jau 28. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kurā piedalīsies izcilības no Brazīlijas, Čīles, Portugāles, Francijas, Čehijas, Lietuvas un Latvijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti