Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā skanēs Maskata un Dzenīša jaundarbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 4. līdz 12. martam norisināsies jau 30. Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotais Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kas šogad Liepājā piecos koncertos pulcēs dažādu žanru izcilus mūziķus, pirmatskaņojumu piedzīvos Andra Dzenīša Simfonija un Artura Maskata Trīskāršais koncerts "Bērnības baznīcu vitrāžas un vasaras taureņi", informēja festivāla rīkotāji.

4. martā pulksten 19.00 festivāla jubileju uz koncertzāles "Lielais dzintars" lielās skatuves atklās pats Liepājas Simfoniskais orķestris, kas kopā ar ērģelnieci Ivetu Apkalnu, pianistu Reini Zariņu un flautisti Ditu Krenbergu pirmatskaņos Artura Maskata Trīskāršo koncertu "Bērnības baznīcu vitrāžas un vasaras taureņi". Gunta Kuzmas diriģētajā programmā skanēs arī Johana Sebastiāna Baha Klavierkoncerts, Franka Martēna Balāde flautai, kā arī Paula Hindemita Kamermūzika ērģelēm, kur koncerta solistu meistarību varēs baudīt arī atsevišķi.

5. martā pulksten 18.00 uz festivāla skatuves koncertzālē "Lielais dzintars" kāps Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, kas Andra Pogas vadībā kopā ar izcilo vijolnieci Baibu Skridi atskaņos Johannesa Brāmsa Vijolkoncertu. Šis koncerts būs īpašs arī ar to, ka tajā pirmatskaņojumu piedzīvos Andra Dzenīša Simfonija.

6. martā pulksten 18.00 ar Kloda Debisī Prelūdijām un Hektora Berlioza "Fantastisko" simfoniju Ferenca Lista klavieru transkripcijā uzstāsies pasaulē atzītais krievu pianists Aleksandrs Meļņikovs.

10. martā pulksten 19.00 Dzintara Jurgelaiša vārdā nosauktajā "Lielā dzintara" kamerzālē viesosies prestižais britu stīgu kvartets "Albion Quartet". Koncertā skanēs gan Ludviga van Bēthovena, gan Antonīna Dvoržāka, gan arī Jāzepa Vītola mūzika.

12. martā pulksten 18.00 pie Liepājas Simfoniskā orķestra diriģenta pults stāsies Gintars Rinkevičs, un jubilejas festivāla noslēguma koncertā tiks atskaņota opermūzikas programma no pasaulē slavenāko operu komponistu repertuāra, tostarp Džuzepes Verdi, Žorža Bizē, Kamila Sensānsa un citu komponistu skaņdarbi.

Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu savulaik kā Starptautisko Pianisma zvaigžņu festivālu 1993. gadā aizsāka Liepājas Simfoniskā orķestra bijušais mākslinieciskais vadītājs Imants Resnis. Festivālā uzstājušies ap 200 pianisti no visas pasaules. Kopš 2016. gada, kad Liepājas Simfoniskais orķestris iemājoja koncertzālē "Lielais dzintars", festivāls pārdzimis plašākā formātā, piesaistot gan pianistus, gan arī izcilus dziedātājus un citu instrumentu virtuozus, un festivāla zvaigžņu sarakstam var pievienot arī tādus vārdus kā Miša Maiskis, Gidons Krēmers, "Carion Quintet", Iveta Apkalna, Aleksandrs Antoņenko un daudzus citus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti