Liepājas Simfoniskais orķestris ziemu sagaidīs džeza noskaņās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sestdien, 1.decembrī, pulksten 18 Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) kopā ar vokālo grupu "Framest" un diriģentu Jāni Liepiņu koncertzālē "Lielais dzintars" aicina ziemas atnākšanu sagaidīt džeza noskaņās koncertā "Ziemas džezs".

Koncerta pirmajā daļā skanēs Gunāra Rozenberga, Raimonda Paula un Leonarda Bernsteina instrumentālās kompozīcijas. Solopartijas spēlēs Jānis Ķirsis (klavieres) un Matīss Čudars (ģitāra), informēja LSO pārstāvji.

Savukārt otrajā daļā kopā ar LSO muzicēs vokālā grupa "Framest", un raibajā dziesmu karuselī, kurām aranžējumus veidojis Jānis Ķirsis, savīsies gan latviešu, gan ārzemju komponistu skaņdarbi, gan pazīstamas Ziemassvētku dziesmas. 

Vokālā grupa "Framest" pastāv kopš 2005. gada, un kopā ar LSO tā uzstāsies četru dziedātāju sastāvā: Beāte Zviedre (soprāns), Rūta Dūduma (alts), Mikus Abaroniņš (tenors) un Jānis Ķirsis (baritons). Jau no darbības sākuma "Framest" ir sadarbojušies ar Latvijā atzītiem un talantīgiem komponistiem un mūziķiem – Raimondu Paulu, Zigmaru Liepiņu, Jāni Lūsēnu un citiem. 

2010. gadā "Framest" tika nominēti Lielās mūzikas balvas nominācijā "Gada debija", kā arī ieguva skatītāju simpātiju balvu.

Koncertā pie sitaminstrumentu komplekta muzicēs Ivars Arutjunjans, basģitāras un kontrabasa partijas spēlēs Edvīns Ozols, bet saksofonu – Oskars Petrauskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti