Liepājas Simfoniskais orķestris tiešraides koncertu ciklā aicina iepazīt pasaules simfoniju šedevrus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

29. janvārī pulksten 19.00 Liepājas Simfoniskais orķestris aizsāks jaunu koncertu ciklu “Simfonija Tuvāk”, piedāvājot iepazīt pasaules simfoniskā repertuāra stūrakmeņus tiešraidē no Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars”, informē Liepājas Simfoniskā orķestra pārstāve.

 “Simfonija Tuvāk” klausītājus iepazīstinās ar skaistām, klasiskām simfonijām, kas būtu jāzina ikvienam. Pirms simfonijas atskaņošanas mūzikas apskatnieks Orests Silabriedis un koncertprogrammas diriģents kopīgi atklās simfonijas tapšanas, rašanās laika kontekstu un šedevra uzbūves detaļas, savukārt pēc simfonijas atskaņojuma koncertzāles “Lielais dzintars” vadītāja Timura Tomsona vadītā sarunā ar sava mūzikas piedzīvojuma iespaidiem dalīsies Liepājas Simfoniskā orķestra īpaši aicināti pastāvīgie klausītāji, kurus pazīstam kā neiztrūkstošus viesus mūsu koncertos, informēja pasākumu cikla organizatori.

“Simfonija ir viena no koncentrētākajām, ietilpīgākajām un skaistākajām cilvēces vēstījuma formām. Laikmeta gars, sabiedrības virzība un vienlaikus dziļi personiskas atklāsmes brīnumainā veidā manifestējas šedevros, kas pārdzīvojuši savu laiku un kļuvuši par pasaules kultūras mantojuma daļu,” stāsta Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis. “Mainās paaudzes, un simfonija, ko Eiropas sabiedrība pazina un mīlēja jau vairāk nekā divsimt gadu, palēnām apvelkas ar aizmirstības putekļu kārtiņu. Aizvien mazāk ir cilvēku, kas uz koncertiem nāk ar partitūru. Arvien mazāk ir to, kas spēj salīdzināt vienas simfonijas desmitiem dažādu interpretāciju un kuriem mūzikas, vēstures, literatūras, filozofijas, glezniecības un arhitektūras vēstījums savijas bagātā un viedā pasaules izjūtā.”

Pirmā satikšanās ar simfoniju notiks 29. janvārī pulksten 19.00 – Gunta Kuzmas vadībā Liepājas Simfoniskais orķestris atskaņos Volfganga Amadeja Mocarta 40. simfoniju solminorā, kas ir populārs klasicisma laika šedevrs, pilns dinamisku ideju. 19. februārī Latvijas orķestru pasaules ikona Normunds Šnē diriģēs Žana Sibēliusa Trešo simfoniju. Savukārt, 9. aprīlī dosies tuvāk Pētera Čaikovska Ceturtajai simfonijai, kas skanēs erudītā profesora, diriģenta Andra Vecumnieka lasījumā, vēstīts cikla pieteikumā.

Koncerts būs baudāms interneta tiešraides režīmā un ilgs aptuveni stundu bez starpbrīža. Bezmaksas tiešraidi varēs vērot gan Liepājas Simfoniskā orķestra mājaslapā, gan arī orķestra ''Facebook'' lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti