Liepājas Simfoniskais orķestris piedāvā koncertierakstus tiešsaistē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Laikā, kad koncerti klātienē nav iespējami, Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) saviem klausītājiem tiešsaistē piedāvā bezmaksas saturu – dažādi koncerti, toskait bērniem, arī opera “Suitu sāga” un koncertinterviju cikls “Tuvāk” ir atrodami gan orķestra mājaslapā, gan Latvijas Televīzijas vietnē Replay.lv, kā arī Latvijas Radio 3 arhīvā, informēja LSO pārstāvji.

“Laikā, kad pieaug cilvēku nepieciešamība pēc iepriecinājuma un atbalsta, vēlamies sniegt līdzcilvēkiem savu brīnišķīgu veikumu koncertos, koncertsarunās un operas izrādē digitālā formātā. Esam vienuviet apkopojuši mūsu ierakstus, kas bez maksas ir pieejami gan mūsu pašu, gan Latvijas Televīzijas, kā arī Latvijas Radio krājumos. Ceram, ka tie kalpos par gara stiprinājumu un palīdzēs sagaidīt atkaltikšanos klātienes koncertos,” sacīja Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

LSO mājaslapā ir iespējams noskatīties koncertinterviju cikla “Tuvāk” 14 raidījumus, ko orķestris jau no vasaras tiešraidē no koncertzāles “Lielais dzintars” ir translējis gandrīz katru ceturtdienu. Nepilnu stundu garajās sērijās tuvāk var iepazīt personības, kas veido šo kolektīvu. Raidījumā var baudīt gan orķestra mākslinieku spēli visdažādākajos mūzikas stilos, gan arī sarunā ar koncertzāles vadītāju Timuru Tomsonu vai Rietumu Radio ētera cilvēku Dzintaru Hmieļevski uzzināt, kas papildus mūzikai aizrauj un iedvesmo šos mūziķus.

Turpat ir atrodams arī izglītojošs orķestra koncerts bērniem par to, kā top mūzika. Šajā koncertā LSO kopā ar klarnetistu Egīlu Šēferu un komponistu Rihardu Dubru aicina iepazīt mūzikas radīšanas noslēpumus.

Orķestra mājaslapā pieejama ir arī koncertsaruna “Mūzika kultūrvēstures telpā”, kas šogad tiešsaistē norisinājās Saldus Vasarsvētku kamermūzikas festivālā. Vēstures zinātņu doktora Harija Tumana un Latvijas Radio 3 “Klasika” žurnālistes, muzikoloģes Intas Zēgneres sarunu papildināja vijolnieces Līgas Baltābolas atskaņotā Johana Sebastiāna Baha mūzika.

Sabiedrisko mediju satura atskaņotājā Replay.lv šobrīd aizvien ir iespējams noskatīties Imanta Kalniņa 75. jubilejai veltīto koncertu (Māra Sirmā vadībā orķestris atskaņo gan Septīto simfoniju, gan miniatūru “Santakrusa” un arī Koncertu obojai ar izcilā latviešu obojista Pētera Endzeļa solo).

Kā arī iespējams noskatīties Latvijas valsts simtgades programmā tapušo latviešu oriģināloperu “Suitu sāga”, kuras autors ir komponists Rihards Dubra.

Savukārt Latvijas Radio 3 “Klasika” arhīvos slēpjas daudzi LSO koncertieraksti audio formātā, toskait nupat izskanējušais Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" piecu gadu jubilejas koncerts, arī šīs – LSO 140. jubilejas sezonas – atklāšanas koncerts un vēl daudzi citi.

KONTEKSTS:

Covid-19 uzliesmojuma laikā pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība pastiprināja drošības pasākumus, taču saslimstība ar Covid-19 turpināja pieaugt.

Novembrī Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijā valdība nolēma atkārtoti valstī izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā no 9. novembra līdz 6. decembrim un kuras laikā būs jauni stingrāki ierobežojumi

Tai skaitā līdz 6. decembrim tiek atcelti un aizliegti visi klātienē notiekošie publiskie kultūras pasākumi. Darbu, atsakoties no pasākumu organizēšanas, varēs turpināt muzeji, bibliotēkas, kultūras centri un citas kultūrvietas ierobežotā darba laikā – no pulksten 06:00 līdz pulksten 20:00.                           

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti