Liepājas Simfoniskais orķestris koncertā «Simfonija tuvāk – Čaikovska Ceturtā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ar Pētera Čaikovska Ceturto jeb “Liktens simfoniju” noslēgsies Liepājas Simfoniskā orķestra tiešsaistes koncertcikls “Simfonija tuvāk”. Bezmaksas tiešraide no Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” gaidāma 9. aprīlī pulksten 19.00.

Kā atzīmē koncerta rīkotāji, "krievu mūzikas ģēnijs Pēteris Čaikovskis ir viens no visu laiku izcilākajiem melodiķiem, un viņa Ceturtā simfonija, kas nereti tiek dēvēta par “Liktens simfoniju”, ir skaņdarbs, kur traģika un melanholija pārtop dzīvi apliecinošā uzvarā."

“Ieklausieties komponista stāstā, bet sadzirdiet arī katrs savu stāstu!” aicina profesors Andris Vecumnieks, kurš šoreiz stāsies pie diriģenta pults.

Koncertcikls “Simfonija tuvāk” ir radīts, lai klausītājus iepazīstinātu ar pasaules simfoniskā repertuāra stūrakmeņiem – skaistām, klasiskām simfonijām, kas būtu jāzina ikvienam. Pirms simfonijas atskaņošanas mūzikas apskatnieks Orests Silabriedis un koncertprogrammas diriģents kopīgi atklāj simfonijas tapšanas laika kontekstu un šedevra uzbūves detaļas, savukārt pēc simfonijas atskaņojuma koncertzāles “Lielais dzintars” vadītāja Timura Tomsona vadītā sarunā ar sava mūzikas piedzīvojuma iespaidiem dalās Liepājas Simfoniskā orķestra pastāvīgie klausītāji, norādīja organizatori.

9. aprīlī interneta tiešraides režīmā aptuveni stundu ilgstošo koncertu bez maksas varēs vērot tiešraidē gan Liepājas Simfoniskā orķestra mājaslapas video galerijā, gan arī orķestra “Facebook” lapā un portālā LSM.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti