Kultūras ziņas

Fotogrāfijas vēsture kustīgos GIF atainojumos

Kultūras ziņas

Baiba Skride noslēdz festivālu "Liepājas vasara"

LSO sezonu atklās Gintara Rinkeviča vadībā

Liepājas Simfoniskais orķestris jaunajā sezonā – pirmo reizi diriģenta Rinkeviča vadībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Tieši pēc mēneša 137. koncertsezonu jauna galvenā diriģenta – lietuviešu maestro Gintara Rinkeviča - vadībā sāks Liepājas Simfoniskais orķestris. Rinkeviču ar Latviju vieno senas saites – mūzikas draugi atcerēsies, ka savulaik viņš bijis Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents. Maestro ir divkārtējs Lielās mūzikas balvas laureāts, un mūziķi viņu raksturo kā prasīgu profesionāli ar milzīgām darba spējām, tāpēc liepājnieki ir pārliecināti, ka jaunā sezona būs izaicinājumiem bagāta.

Šis Liepājas Simfoniskajam orķestrim esot nepacietīgs gaidīšanas laiks – jau pēc mēneša 137. sezonas atklāšanas koncerts, kurā pirmo reizi jāstrādā pie Rinkeviča. Interesanti, ka koncertā starptautiski atzītais lietuviešu diriģents piedzīvos arī sen nebijušu atkal satikšanos ar kori “Latvija”.

“Mans pirmais koncerts Latvijā bija 24 gadu vecumā, un tas bija kopā ar kori “Latvija”. Ir pagājuši jau vairāk nekā 30 gadi. Esam kopā daudz uzstājušies,” pauda Rinkevičs.

“Attiecībā uz Liepājas Simfonisko orķestri man ir daudzas ieceres un sapņainas vīzijas. Tas, ko gribētu vispirms, ir, lai viņi ļoti labi spēlē un lai publika ir apmierināta ar mūziķu darbu katru reizi, lai būtu interesanta koncertprogramma, lai būtu interesanti solisti, viesdiriģenti; un gribētu, lai orķestra dalībniekiem būtu līdzīga samaksa, kāda tā ir citās Eiropas pilsētās,” vēlmes uzskaita Rinkevičs.

Līgums ar Rinkeviču ir noslēgts uz trīs gadiem ar iespēju to pagarināt. “Jau šobrīd, it sevišķi orķestra mūziķi, ir ārkārtīgi motivēti, jo viņi zina to spēku, to radošo spēju un arī to profesionālo kompetenci, ko viņi iegūs, sadarbojoties, spēlējot maestro vadībā un arī viņam plānojot programmas. (..) Tās ir lielas gaidas, un tā ir arī iedvesma. (..) Orķestris nebūt neizvēlējās vieglāko ceļu, aicinot maestro Rinkeviču, viņi arī zina, ka Rinkevičs ir ļoti prasīgs, ka viņš liks saspringt, liks strādāt, liks ļoti pūlēties,” vērtē Liepājas Simfoniskā orķestra valdes loceklis Uldis Lipskis.

Paša diriģenta pūliņi mūzikā Latvijā iepriekš vainagojušies ar divām Latvijas Lielās mūzikas balvām, un Gintaram Rinkevičam piešķirts arī Triju Zvaigžņu ordenis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti