Liepājas Simfoniskais orķestris izdod pirmo Liepājas koncertu dubultalbumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Skaņu ierakstu kompānijas "Odradek Records" paspārnē klajā nācis Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) albums "Liepāja Concerti Vol. 1", informē LSO Mārketinga un komunikācijas daļas vadītāja Daina Vanaga.

LSO valdes loceklis Uldis Lipskis dubultalbuma prezentācijas pasākumā norādījis, ka Liepājas koncertu stāsts aizsākās pirms astoņiem gadiem, kad orķestris uzrunāja komponistu Andri Dzenīti, aicinot viņu radīt pirmo no 12 Liepājas cikla koncertiem. Nu jau visi ir piedzīvojuši pirmatskaņojumus un pieci no tiem – Riharda Dubras, Ērika Ešenvalda, Viļņa Šmīdberga, Jura Karlsona un Kārļa Lāča – iemūžināti nule klajā laistajā dubultalbumā.

""Liepājas koncertu" tvarta dzīvesjēga ir Latvijas kultūras augsnē sakņotu mūziku parādīt pasaulei, un tad lai pasaule vērtē – vai Latvijas zemes smarža, jūras elpojums un saullēkta krāsas liek ieklausīties arī tiem, kam jēdziens Latvija ir tikai skaista kontūra kartē, vai vispār nekas," skaidrojis muzikologs Orests Silabriedis, kurš ir šī albuma bukleta tekstu veidotājs. Ierakstu skaņu režisors – Normunds Slava.

Plānots, ka rudenī klajā nāks nākamais izdevums ar Andra Dzenīša, Kristapa Pētersona, Artura Maskata, Andra Vecumnieka un Platona Buravicka skaņdarbiem. Liepājas koncertus šo gadu garumā rakstījuši arī Santa Ratniece un Rihards Zaļupe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti