Liepājas Simfoniskais orķestris aicina Ukrainas pilsoņus bez maksas apmeklēt pavasara koncertus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lai sniegtu atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem, kas ieradušies Latvijā vai nevar atgriezties Ukrainā Krievijas Federācijas uzsāktās karadarbības dēļ, Liepājas Simfoniskais orķestris Ukrainas pilsoņiem bez maksas piedāvā apmeklēt pavasara koncertus 22. aprīlī un 14. maijā Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", informēja orķestra pārstāvji.

22. aprīlī pulksten 19 koncertzālē "Lielais dzintars" diriģenta Andra Vecumnieka vadībā orķestris atskaņos Vīnes klasiķa Volfganga Amadeja Mocarta un ievērojamā beļģu izcelsmes franču romantisma komponista Sezāra Franka mūziku. Koncerta programmā iekļauta Sezāra Franka reti atskaņotā Simfonija reminorā, kā arī divi Mocarta skaņdarbi – uvertīra operai "Lučio Silla" un "Sinfonia Concertante" 4 pūšaminstrumentiem, ko orķestris izpildīs kopā ar obojistu Mārtiņu Zālīti, klarnetistu Kārli Catlaku, fagotistu Arti Zēnu un mežradznieku Ingu Novicānu. 

14. maijā pulksten 18 koncertzālē "Lielais dzintars" Liepājas Simfoniskais orķestris noslēgs savu 141. koncertsezonu, ar galveno diriģentu Gintaru Rinkeviču pie pults atskaņojot klasiskās mūzikas dižgaru – Antona Bruknera un Sergeja Prokofjeva šedevrus.

Bruknera Trešā simfonija veltīta vācu komponistam Rihardam Vāgneram, tādēļ pazīstama arī ar nosaukumu "Vāgnera simfonija". Savukārt Prokofjeva Otrais klavierkoncerts, kā norādīja rīkotāji, ir viens no tehniski izaicinošākajiem klavierkoncertiem, ko tikai retais pianists spēj nospēlēt precīzi. Šajā koncertā šo izaicinājumu pieņēmis pianists Daumants Liepiņš.

Lai apmeklētu minētos Liepājas Simfoniskā orķestra koncertus, Ukrainas pilsoņi ir aicināti doties uz Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" informācijas centru un, uzrādot pasi vai ID karti, saņemt bezmaksas ieejas karti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti