Kultūras ziņas

Klaviermūzikas pavasaris Liepājā

Kultūras ziņas

Balva "Celmlauzis" par radošāko inovāciju TV un radio jomā

Liepājas mūziķi sveic pilsētu jubilejā

Liepājas mūziķi četras stundas garā programmā sveic pilsētu jubilejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirms divām dienām apritēja 390 gadi kopš Liepājas pilsētas dibināšanas. Jau vēstīts, ka, svinot pilsētas lielo jubileju, Liepājas Olimpiskajā centrā 20. un 21. martā pulcējas vēja pilsētā dzimušie, augušie un vēl šobrīd tur dzīvojošie mūziķi un viņu talantu cienītāji. Piemēram, Uldis Marhilēvičs, Ainars Virga, brāļi Fomini, Ieva Akuratere un citi slaveni liepājnieki. Viņu ir tik daudz, ka koncerta programma ilgst četras stundas.

Ivo Fomins, Uldis Marhilevičs un Andris Ērglis pārbauda labskanību vienam no speciāli koncertuzvedumam "Es esmu Liepāja" sakomponētajiem skaņdarbiem, kas 20. marta vakarā piedzīvos pirmatskaņojumu. Jaunās dziesmas veltītas mūziķus vienojošajai Liepājas pilsētai.

"Visa šī sagatavošanās ir ar milzīgu enerģiju un pilsētas mīlestību vārda labākajā nozīmē," novērojumos dalās Uldis Marhilvečs. "Par to arī paldies Maijai Kalniņai un visai pārējai komandai, kas to rīko."

"Skanēs gan jaunrade, īpaši šim projektam ir sarakstītas 10 jaunas dziesmas un vairāki skaņdarbi, skanēs arī visas zināmās dziesmas un Liepājas himnas," stāsta uzveduma režisore Maija Kalniņa. "Kad skan "Liedagā", "Pilsētā, kurā piedzimts vējš", tad salūts ir katrā liepājniekā."

Lai arī mīlestība pret pilsētu liela, tomēr mūziķi dalās atziņām un vēlējumiem, kas pilsētas vadībai varētu neglaimot. Uz jautājumu, ko dāvinātu Liepājai, ja viņam būtu mecenāta rocība, Andris Ērglis atbild, ka jau tagad iegulda savā pilsētā.
Andris Ērglis

"Manuprāt, mēs mūziķi - liepājnieki, kas uzstājas šajos koncertos, mēs jau esam mecenāti," uzsver Ērglis. "Latvijā mūziķi lielus honorārus nepilda, salīdzinot ar Eiropas honorāriem, tas jau ir mecenātisms. Mēs bieži ejam ar tādu pašiniciatīvu Liepājā, un laikam vadība ir tā pieradusi pie tā un viņiem ir tik labi, ka visi citi visu izdomā, un pašiem nekas nav jādomā."

Savukārt Igo saka, ka vēlētos redzēt, ka skaistās Liepājas koka mājiņas tiešām dzīvo un ierakstās kopējā pilsētas ritmā.

Naudu, ko uzveduma rīkotāji saņems ziedojumos no skatītājiem, novirzīs smagi slimu bērnu rehabilitācijas programmām, kuras īsteno biedrība "Dižvanagi".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti