Liepājas Mūzikas vidusskolas meiteņu koris un vīru koris «Gaudeamus» uzvar koru olimpiādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Svētdien, 13.jūlijā, noslēgusies Pasaules koru olimpiādes otrā apbalvošanas ceremonija. Pie godpilnajiem čempiona tituliem tikuši arī divi Latvijas kori - Rīgas Tehniskās universitātes vīru koris "Gaudeamus" Ivara Cinkusa vadībā un Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas meiteņu koris diriģenta Andra Kontauta vadībā.

Koris “Gaudeamus” čempiona titulu ieguvis vīru koru kategorijā, savukārt Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas meiteņu koris triumfējis viendabīgo jauniešu koru kategorijā.

Līdz ar čempiona titulu kori saņem arī mākslinieces Olgas Šilovas veidoto čempiona balvu.

Pasaules koru olimpiādes Čempionu konkursos piedalās kori ar starptautisku konkursu pieredzi un panākumiem.

Svētdien, 13.jūlijā, plkst. 15 Kongresu namā un Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā notiks divi Čempionu koncerti - to koru priekšnesumi, kas Pasaules koru olimpiādes pirmajā nedēļā jau ieguvuši čempiona titulu un ir labākie no labākajiem savās kategorijās. Koris “Gaudeamus” un Liepājas Mūzikas vidusskolas meiteņu koris uzstāsies Rīgas Kongresu namā.

Abus koncertus translēs arī LTV7. Tiešraide no LU Lielās aulas sāksies plkst. 15, savukārt translācija no Kongresu nama - plkst. 17.

Jau vēstījām, ka Pasaules koru olimpiādes pirmajā apbalvošanas ceremonijā, kas notika sestdien, 12.jūlijā, tika apbalvoti kori septiņās čempionu konkursa kategorijās, kā arī astoņās atklātā konkursa kategorijās. Pirmajā apbalvošanas ceremonijā Latvijas kori čempionu konkursā saņēmuši trīs zelta un desmit sudraba medaļas, kā arī piecus zelta un piecus sudraba diplomus atklātajā konkursā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti