Liepājas muzejā koncertēs postfolka apvienība «Saule i tuvāk»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Liepājas muzejā 20. martā notiks postfolka apvienības “Saule i tuvāk” elektroakustisko kokļu koncerts “Saulgriežu atspulgos”, kas būs veltīts Liepājas 395. dzimšanas dienai, medijus informē Liepājas muzeja pārstāvji.                       

Liepājas 395. dzimšanas dienas nedēļā, kas sakrīt ar pavasara saulgriežu laiku, postfolka apvienība "Saule i tuvāk" aicina sanākt kopā un svinēt gan dabas mošanos līdz ar pavasari, gan arī Liepājas pilsētas rašanās gadadienu.

Koncertā “Saulgriežu atspulgos” varēs dzirdēt galvenokārt oriģinālkompozīcijas, kas tapušas pēdējo nepilnu trīs gadu laikā, kopš apvienība ir izveidota un muzicē kopā.

Apvienība “Saule i tuvāk” ir 2017. gadā Liepājā izveidota postfolka apvienība, kuras pamata skanējumu veido etnogrāfiskās kokles, perkusijas un dažādi ritma instrumenti. Apvienība rada savas oriģināldziesmas, kas ir tuvas tautasdziesmām, bet veidotas mūsdienīgā apdarē.

Pilsētas tiesības 1625. gada 18. martā Liepājai piešķīra Kurzemes hercogs Frīdrihs Ketlers. Šo datumu nu ik gadu liepājnieki atzīmē kā pilsētas dzimšanas dienu.

Apmeklētājiem ieeja koncertā būs bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti