Liepājas koncertzāles kamermūzikas sezonu atklās mākslinieki no Lietuvas un Armēnijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" koncertsērijas "Personīgi" jaunajā sezonā no 2022. gada janvāra līdz maijam svētdienu pēcpusdienās ar klausītājiem tiksies mākslinieki no Armēnijas, Lietuvas un Latvijas, informēja koncertzāles pārstāvji.

Kamerzāles notikumu sērija Liepājas koncertnamā tiek piedāvāta jau vairāku gadu garumā, kopš 2018. gada pavasara. "Jaunajā, 2022. gadā, koncertsērijā "Personīgi" kā allaž iepazīstināsim klausītājus ar mūzikas nebeidzamo daudzveidību un krāšņumu mazajās koncertformās.  Gadu atklāsim ar lietuviešu slaveno "Čurļoņa kvartetu", kas viesosies pie mums koncertzālē pirmo reizi un izpildīs vērienīgu lietuviešu komponistu programmu un norvēģa Grīga monumentālo Stīgu kvartetu. Februārī gaidām armēņu mūzikas vēstnesi, duduka spēles virtuozu Arsenu Petrosjanu ar savā vārdā nosaukto armēņu tautas mūzikas instrumentu kvartetu," ar koncertsērijas tuvākajiem notikumiem iepazīstināja Liepājas koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča. "Aprīlī gaidām jauna albuma "I bērzs, i smilgas" prezentācijas koncertu, kur dzirdēsim Emiļa Melngaiļa un Kristapa Pētersona vokālās kamermūzikas pērles. Albumu koncertzāles "Lielais dzintars" studijā ierakstījuši mecosoprāns Ieva Parša un pianists Andrejs Osokins. Sezonu noslēgsim ar Mātes dienai veltītu dzejas koncertu, ko gatavo aktrise Rēzija Kalniņa un ģitārists Kaspars Zemītis. Līdzās ģitāras apburošajiem intermezzo šajā mūzikas pēcpusdienā kopīgi ieklausīsimies latviešu dzejnieču poētiskajos vārdos."

Lietuviešu simbolisma meistara Mikaloja Konstantina Čurļoņa vārdā nosauktais Čurļoņa stīgu kvartets jau 16. janvārī iegriezīsies Liepājā, lai atklātu kamersērijas "Personīgi" notikumu gadu. Ansamblis Liepājas koncertzāles klausītājiem sagatavojis smalku kamermūzikas programmu, kuras pirmajā daļā varēs iepazīt izcilus lietuviešu komponistus, bet otrajā daļā skanēs norvēģa Edvarda Grīga mūzika.

Koncertsērijas turpinājumā — svētdien, 6. februārī,— klausītāji iepazīs viesi no Armēnijas — talantīgo instrumentālistu Arsenu Petrosjanu (Arsen Petrosyan), kurš ir viens no savas paaudzes nozīmīgākajiem armēņu duduka popularizētājiem pasaulē. Liepājā Arsens viesosies kopā ar savā vārdā nosaukto kvartetu, lai kopā izpildītu armēņu tradicionālo un garīgo mūziku, kā arī nozīmīgāko armēņu komponistu radītos skaņdarbus.

Īpašs notikums sērijā gaidāms svētdien, 3. aprīlī, — mecosoprāns Ieva Parša un pianists Andrejs Osokins prezentēs dueta jauno mūzikas albumu "I bērzs, i smilgas", kas 2021. gada nogalē ieskaņots tieši Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" ierakstu studijā un šogad tiks laists klajā Nacionālās ierakstu kompānijas "Skani" paspārnē. Albumā un koncerta programmā skanēs latviešu komponistu — Emiļa Melngaiļa un Kristapa Pētersona vokālās kamermūzikas pērles.

Aktrise Rēzija Kalniņa un ģitārists Kasparis Zemītis koncertsērijas "Personīgi" apmeklētājiem sagatavojuši mūzikas un dzejas programmu "Brīdis pēc vakariņām", kas svētdien, 8. maijā, "Lielā dzintara" Kamerzālē izskanēs kā īpašs veltījums Mātes dienā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti