Liepājā uzstāsies pasaulslavenais «Brodska kvartets»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Atklājot koncertsērijas "Personīgi" pavasara sezonu, Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars" 26.janvārī pulksten trijos pēcpusdienā gaidāms pasaulslavenā "Brodska kvarteta" koncerts.

Koncertā skanēs Bēthovena, Britena un Šostakoviča kamermūzikas skaņdarbi.

Baiba Bartkeviča par "Brodksa kvarteta" koncertu Liepājā
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Savas 47 gadus ilgās spožās darbības laikā viņi ir atskaņojuši 3000 koncertus, izdevuši vairāk nekā 60 mūzikas ierakstus. Viņi ir ne tikai specializējušies tieši uz klasiskajiem kvartetiem un klasikas dižgaru kompozīcijām - Šūbertu, Bēthovenu, Čaikovski, bet viņi ir arī atvērta gara. Viņiem ir bijušas sadarbības pat ar Bjorku un Polu Makartniju. Viņi ir tāda stabila vienība, kvartetu repertuāra eksperti, tāpēc viņi mums atveda tādu klasisku koncertu. Ļoti priecājamies, ka viņi pie mums būs," stāsta "Lielā dzintara" mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

Kamerzāles koncertsērija “Personīgi” veidota, lai baudītu mazo formātu koncertus tuvākā, brīvākā un personīgākā atmosfērā. Pēc koncertiem klausītāji aicināti tikties ar mūziķiem personīgi –  baudīt sarunas pie kafijas tases vai atspirdzinoša dzēriena glāzes. Sērijas turpinājumā – pašmāju pianisma jaunā zvaigzne Daumants Liepiņš (23. februārī) un Rīgas Saksofonu kvartets ar koncertprogrammu "Bahs. Grūvs. Saksofoni" (5. aprīlī), bet noslēgumā – Birutas Ozoliņas un Uģa Prauliņa etnoduets (10. maijā). 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti