Liepājā uzstāsies Guntis Kuzma un Liepājas stīgu kvartets

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” Dzintara Jurgelaiša vārdā nosauktajā kamerzālē Eiropas mūzikas festivāla “Liepājas vasara” ietvaros 2. augusta vakarā norisināsies kamermūzikas koncerts “Guntis Kuzma un Liepājas stīgu kvartets”.

"Savus uzticamos klausītāju kā vienmēr iepriecināsim ar aizrautīgu un emocionālu spēli. Savām programmām izvēlamies skaņdarbus, kuri sniedz gaišas un pozitīvas emocijas, kā tas piederas vasaras vakaram kūrortpilsētā,” stāsta Liepājas stīgu kvarteta dalībniece Līga Baltābola. “Šogad koncertprogramma būs vēl daudzkrāsaināka, jo blakus dzirkstošai klasikai - Antonīna Reiha Klarnetes kvintetam un Jozefa Haidna smalka humora pilnajam Stīgu kvartetam ar nosaukumu "Joks" kā spilgts kontrasts tiks atskaņotas Sulhana Cincadzes trīs miniatūras stīgu kvartetam un Aleksandra Kreina 1.svīta "Ebreju skices" klarnetei un stīgām. Gruzīnu un ebreju tautas mūzikas ārkārtīgi izteiksmīgā un saviļņojošā ekspresija, kā arī ugunīgais temperaments atklās jaunus muzikālos apvāršņus, jo šie skaņdarbi Liepājā tiks atskaņoti pirmo reizi.”

Liepājas stīgu kvarteta aizsākumi rodami 1998. gadā. Kvarteta skaistais skanējums veidojies mērķtiecīgi papildinot mūziķu prasmes un profesionālās zināšanas vairākās meistarklasēs pie čellista Kristofa Kuēna, "Vogler Quartett" un kvarteta "Artis". 2012. gada jūnijā kvarteta mūziķes ar izcilību absolvēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) maģistrantūru asociētās profesores A. Sprūdžas stīgu kvarteta klasē.

Liepājas stīgu kvarteta sastāvā no pirmsākumiem ir tā izveidotāja Liepājas simfoniskā orķestra otro vijoļu grupas koncertmeistare Ginta Alžāne un čelliste Dina Puķīte. No 2010. gada kvartetā pirmo vijoli spēlē Liepājas simfoniskā orķestra pirmo vijoļu grupas koncertmeistare un soliste Līga Baltābola. Kvarteta sastāvā šoreiz alta partiju atskaņos ilggadīgs kamerorķestra "Kremerata Baltica" un nu arī Liepājas simfoniskā orķestra altu grupas mūziķis Ingars Ģirnis.

Kopā ar Liepājas stīgu kvartetu koncertā muzicēs viens no talantīgākajiem latviešu klarnetistiem Guntis Kuzma, kuru klasiskās mūzikas mīļotāji ir iepazinuši ne vien kā izcilu solistu, bet arī simfoniskā orķestra diriģentu.

Savukārt otrajā kamermūzikas vakarā 9. augustā festivālu “Liepājas vasara” turpinās itāliešu pianiste Pina Napolitano, kuras programma paredzēta gardēžiem, kur līdztekus romantiķim Brāmsam un impresionistam Morisam Ravēlam būs dzirdami arī jaunie Vīnes skolas pārstāvji - Arnolds Šēnbergs un Albans Bergs.

Jau vēstīts, ka akadēmiskās mūzikas festivāls „Liepājas vasara” turpināsies līdz pat 15. augustam, un tajā paredzēti  trīs simfoniskās un divi kamermūzikas koncerti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti