Liepājā uzstāsies britu vokālais virtuozs Klīvlands Vatkiss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” sestdien, 11. janvārī, ar solo vokālo performanci “VocalSuite” uzstāsies mūzikas leģenda Klīvlands Vatkiss (Cleveland Watkiss). Priekšnesumā vokālā improvizācija mīsies ar elektronisko mūziku, medijus organizatori.

Klīvlands Vatkiss ir uzstājies un strādājis kopā ar dažādiem pasaulē zināmiem māksliniekiem, piemēram, Bjorku, Bobu Dilanu, Stīviju Vonderu, Vintonu Marsalis, Kītu Ričardsu, grupu “The Who” un Karalisko Filharmonijas orķestri (RPO). Viņš ir arī viens no grupas “Black Top” izpildītājiem. Izdevums “Evening Standard” viņu nodēvējis par “Labāko Lielbritānijas džeza mūziķi – vīrieti”.  

Par savām vokālajām dotībām Vatkiss trīs gadus pēc kārtas ir saņēmis “Wire/ Guardian” balvu kā “Labākais džeza vokālists” un 2017. gadā apbalvots arī ar Lielbritānijas džeza balvu “Parliamentary Jazz Awards”. Kritiķi Vatkisa muzikalitāti salīdzina ar tādām zvaigznēm kā Bobijs Makferijs un Rejs Čārlzs.

Liepājas koncertā klausītāji dzirdēs “VocalSuite” – vokālās improvizācijas performanci, kurā Vatkiss izmanto savu balsi un ierakstīšanas tehnoloģijas iespējas, vokālo skaņdarbu radot īsi pirms uzstāšanās vai arī koncertā – auditorijas acu priekšā.

Ar savu balsi Vatkiss savieno dažādas pasaules kultūras un dažādus mūzikas žanrus – sākot no klasiskās mūzikas līdz Āfrikas ritmiem, no džeza līdz kora mūzikai un tā tālāk. Performancē būtiska loma ir apkārtesošajai atmosfērai, kas vienā mirklī var izmainīt performances attīstību. Pasaulslavenā vokālā grupa “Take 6” par Vatkisa veikumu “VocalSuite” sacījuši: “Vai tas nav apbrīnojami – viņš viens var paveikt to, ko varam mēs visi seši kopā!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti