Kultūras ziņas

Izstāde "Tēlniecība. Objekts" Kuldīgā

Kultūras ziņas

Liepājas teātra krīze. Citu teātru vadītāju komentāri

Brīvdabas koncerti Liepājā

Liepājā sestdien izskanēs 16 brīvdabas koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šo sestdien, 25. jūlijā, visas dienas garumā dažādās Liepājas vietās ikvienam interesentam būs iespēja bez maksas dzirdēt veselus 16 brīvdabas koncertus, ko dažādos sastāvos spēlēs Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi.

Programma vēl tiek precizēta, taču uzsvars tikšot likts uz vasarīgiem un viegli uztveramiem skaņdarbiem, izpildot gan Mocarta radīto mūziku, gan latviešu tautas dziesmas.

Bezmaksas brīvdabas koncertu sēriju ar Liepājas pašvaldības atbalstu pilsētas pagalmos pandēmijas laikā aizsāka populārās mūzikas pārstāvji, un šis projekts lielākoties tika novērtēts visai atzinīgi.

Tagad spēlēt uz ielām nolēmuši arī akadēmiskās mūzikas lauciņā strādājošie Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi, kuri dažādos sastāvos piedalīsies projekta “Skan visa Liepāja” koncertos.

“Spēlēs gan Liepājas mežragu kvartets, gan Liepājas stīgu kvartets, būs Liepājas Simfoniskā orķestra koka pūtēju kvintets, tā kā diena piepildīta, noteikti vērts apmeklēt, paklausīties. Katrs kolektīvs pilsētas robežās nospēlēs trīs nelielus koncertiņus. Ja tu dzīvo pie “XL Salas”, tev nav jābrauc uz Karostu. Lai nav drūzmēšanās, lai nav jānokļūst pa dienu no viena pilsētas gala līdz otram,” ar pasākuma plānu iepazīstināja tā organizatore Liena Dāvida.

Paredzēts, ka koncerti notiks Rožu laukumā, Jūrmalas parkā, Vecās ostmalas promenādē,  Karostas Ziemeļu fortos un citviet. Precīza informācija tiek solīta projekta “Skan visa Liepāja” sociālā tīkla Facebook kontā. Mūziķi, kuriem šobrīd norit aktīvs mēģinājumu process, stāsta, ka priecāsies par vides maiņu, turklāt spēlēšana uz ielām daļai no viņiem atsauc atmiņā jaunības laiku.

“Vidusskolā pelnīju naudu tādā veidā, līdz ar to pieredze ir. Atceros, ka sajūtas ir savādākas, nekā spēlējot koncertzālē. Cita veida uztraukums, kas lēnām pāriet brīvā muzicēšanas priekā, kad saproti, ka vari darīt visu ko – brīvi muzicēt,” izjūtās dalījās Liepājas Simfoniskā orķestra flautists Reinis Lapa.

Katra koncerta ilgums būs tikai 15 minūtes, taču pasākuma kulminācija paredzēta vakarā pie koncertzāles “Lielais dzintars”, kur gaidāma pusotru stundu ilga koncertprogramma.

Dāvida pastāstīja, ka no koncertzāles “Lielais dzintars” balkona visi pieci sastāvi spēlēšot programmu, kas skanējusi pa dienu pilsētā, līdz ar to vakara kulminācija gaidāma tieši tur. Skatītāji gan koncertzālē iekšā nedosies, bet koncertu klausīties no pretī esošā skvēra.

Savukārt Lapa sola – brīvdabas koncertos neskanēšot pārnopietna vai sarežģīti uztverama mūzika, bet gan viegli un dejiski ritmi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti