Liepājā sestdien dziedās Elīna Garanča

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Koncertzālē “Lielais dzintars” šo sestdien dziedās izcilais soprāns Elīna Garanča.

Sestdien, 10. oktobrī pulksten 17 un 20 ar diviem solokoncertiem Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” pirmoreiz viesosies izcilais mecosoprāns Elīna Garanča. Tandēmā ar pieredzējušo skotu pianistu Malkolmu Martino dziedātāja klausītājiem sniegs izjustu, maigu un liegu kamermūzikas programmu, izpildot Roberta Šūmaņa, Johannesa Brāmsa un Sergeja Rahmaņinova labākos kamermūzikas skaņdarbus, informēja koncertzāles pārstāvji.

Aizvadītajos piecpadsmit gados Elīna Garanča sevi pierādījusi kā viena no spožākajām zvaigznēm pasaules opermūzikas debesīs. Viņas vadošo lomu interpretācijas tiek slavētas kā ikoniskas.

“Elīna Garanča ir viena no pieprasītākajām dziedātājām uz Zemes – pasaulē šobrīd ir tikai daži mecosoprāni, kuri spētu viņai līdzināties vokāli, muzikāli vai dramatiski,” uzsver izdevums “New York Classical Review”.

Māksliniece dziļi iejūtas katrā lomā – viņas skaistā balss izstaro spēku un siltumu, mijiedarbojoties ar karalisko stāju un pievilcību. Kopš 2005. gada Elīna Garanča ir ierakstu kompānijas ''Deutsche Grammophon'' ekskluzīvā māksliniece, un četri no viņas desmit soloalbumiem saņēmuši ''ECHO Klassik'' balvu. Kritiķu slavēta un skatītāju mīlēta Elīna Garanča uzstājas pasaules vadošajos opernamos – Ņujorkas Metropoles operā, Londonas Karaliskajā ''Covent Garden'' operā, Bavārijas Valsts operā Minhenē un Vīnes Valsts operā, piedalījusies vairāk nekā 146 izrādēs un atveidojusi vismaz 18 atšķirīgas lomas. 

Dziedātājas skatuves partneris būs izcilais un pieredzējušais skotu pianists Malkolms Martino (Malcolm Martineau). Viņš ir viens no savas paaudzes ievērojamākajiem koncertmeistariem, apveltīts ar smalku mūzikas izjūtu. Pianists sadarbojies ar virkni pasaules izcilāko dziedātāju, toskait Seru Tomasu Allenu, Dāmu Dženetu Beikeri, Olafu Bea, Annu Ņetrebko un vēl daudziem citiem izciliem solistiem. Martino muzicējis visprestižākajās koncertzālēs un piedalījies ievērojamākajos mūzikas festivālos visā pasaulē, kuru vidū jāmin Milānas ''La Scala'', Parīzes ''Chatelet'' teātris, Barselonas ''Liceu'' opera, Berlīnes Filharmonija, Amsterdamas ''Concertgebouw'' un Vīnes Koncertnams, kā arī Ņujorkas Linkolna centrs.

Elīnas Garančas un Malkolma Martino skatuviskā partnerība tiek dēvēta par maģisku. Pēc Londonas Vigmora zālē, Ņujorkas Kārnegī zālē un cituviet aizvadītiem koncertiem šogad abu mūziķu sadarbība vainagojusies ar kopīgu mūzikas albuma ierakstu, kas ''Deutsche Grammophon'' paspārnē iznāks gada nogalē. Albumā apkopotas intīmas kamermūzikas pērles, kas spēcīgi kontrastē ar Garančas līdz šim atveidotajām grandiozajām operlomām.

“Man patīk kontrasti,” dziedātāja paskaidro, “Es vēlos parādīt, ka vēl aizvien varu dziedāt čukstus un būt maiga, liega, dziedāt intīmi.”

Kā jaunajā diskā, tā Liepājas koncertzālē izskanēs Roberta Šūmaņa cikls “Sievietes mīla un dzīve” un Johannesa Brāmsa vokālā romantisma pērles. “Brāmss mani vienmēr aizkustina. Viņš ir patiess, dedzīgs un sirsnīgs,” atklāj pasaulslavenais soprāns.

Martino izpildījumā dzirdēsim klavieru solo darbus – “Sapņojums” no Šūmaņa klavieru cikla “Bērnu ainas” un Brāmsa Intermezzo op.116/4. Programmas noslēgumā Garančas izjustajā un harismātiskajā izpildījumā skanēs Sergeja Rahmaņinova mīlas dziesmas ar Tolstoja, Apuhtina, Mamošinas un citu krievu dzejnieku vārdiem.

Uz abiem koncertiem 10. oktobrī pulksten 17 un 20 pieejamas papildvietas kora balkonā. Koncertzāle “Lielais dzintars” pirms biļešu iegādes aicina apmeklētājus izvērtēt savu pašsajūtu, atrodoties augstumā. Vietas ir ar ierobežotu redzamību, ar skatu uz zāli un bez muguras balstiem. Biļetes nopērkamas ''Biļešu paradīzes'' un koncertzāles “Lielais dzintars” kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv

Koncertu ar Liepājas pašvaldības atbalstu rīko SIA “Lielais dzintars”. Koncerts vienā daļā, aptuvenais norises ilgums 1 stunda 20 minūtes. Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam var netikt ielaisti. Vairāk informācijas: www.lielaisdzintars.lv.

13. oktobrī ar šo pašu programmu Elīna Garanča uzstāsies Latgales vēstniecībā ''Gors'' Rēzeknē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti