Liepājā sākas Pianisma zvaigžņu festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Piektdienas vakarā Liepājas Latviešu biedrības namā tiks atklāts 21. Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls. Atklāšanas koncertā šogad uzstāsies trīs pašmāju pianisti. Kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā koncertēs Agnese Egliņa, Andrejs Osokins un Juris Kalnciems. Šoreiz festivāls notiks nedēļas nogalē - trīs dienās piedāvājot klausītājiem četrus koncertus ar dažādu pasaules valstu pianistu piedalīšanos.

„Tas ir ļoti pavasarīgs festivāls, reizē ar brīnišķīgu mūziku klausītājiem piedāvājam vairāk saules, siltuma un dzīvesprieka,” saka Liepājas simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Starptautisko Pianisma zvaigžņu festivālu, kas norisinās kopš 1993.gada, savulaik aizsāka Liepājas Simfoniskā orķestra bijušais mākslinieciskais vadītājs Imants Resnis, ir kļuvis ne tikai par nozīmīgāko gada kultūras sarīkojumu Liepājā, bet arī iekarojis Latvijas profesionāli un mākslinieciski augstvērtīga un prestiža mūzikas festivāla statusu. Satura ziņā festivāls ir unikāls visā Baltijas reģionā.

Festivālā kopā ir uzstājušies vairāk kā 150 pianisti no visas pasaules - Eiropas, Āzijas, Ziemeļ- un Dienvidamerikas, Austrālijas. Starp māksliniekiem ir tādi vārdi kā Džulians Džozefs, Mihails Voskresenskis, Fredijs Kempfs, Noriko Ogava, Roberts Mičels, Kristīna Ortiza, Dmitrijs Baškirovs, Staņislavs Igolinskis, Brižita Anžerera, Lazārs Bermans, Rolando Luna, Čano Dominges, Eldars Djangirovs un daudzi citi.

Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls nodrošina Latvijas iedzīvotājus ar augstas klases atskaņotājmākslas koncertiem. Sekmīgā sadarbība ar citu valstu solistiem un diriģentiem veido Latvijas kultūras atpazīstamību pasaulē. Īpašais Liepājas šarms līdz ar solistu harizmu un Liepājas Simfoniskā orķestra dzintara skaņu (Amber Sound) ik gadus pievilina tūkstošiem mūzikas cienītāju ne tikai no visas Latvijas, bet arī no ārvalstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti