Kultūras ziņas

"K.Remonts" atkal uz skatuves

Kultūras ziņas

Gaismas pili ekspluatācijā nodos maijā

Liepājā pulcējas pianisma zvaigznes

Liepājā pulcējas pianisma zvaigznes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Liepājā sācies 22. Starptautiskais pianisma zvaigžņu festivāls, kura atklāšanas koncerts izskanēja 23. aprīļa vakarā.

Atklāšanas koncertā publika veltīja vētrainus aplausus izcilajam latviešu pianistam Vestardam Šimkum, meiteņu trio "Art – i - shock" un viesmāksliniekam Georgijam Osokinam, kuri uzstājās kopā ar festivāla rīkotājiem - Liepājas simfonisko orķestri.

Festivālā šonedēļ gaidāmi vēl vairāki koncerti, klausītājiem piedāvājot gan klasiskus, gan mūsdienu skaņdarbus, kā arī franču džeza ritmus.

22. Starptautiskais pianisma zvaigžņu festivāls šogad Liepājā sākās ar kinoseansu, izrādot režisores Rūtas Celmas jaunāko dokumentālo filmu "Brāmss un kazas piens". Filma ļauj ieskatīties izcilā latviešu pianista Vestarda Šimkus radošā darba procesā - tam kā viņš apgūst skaņdarbus un ko tas no viņa prasa.

Neņēmu vērā kameru un darbojos. Viss parādīts, kā īstenībā ir," par filmu saka Vestards Šimkus.

Festivāla atklāšanas koncertā Šimkus spēli bija iespējams dzirdēt un redzēt arī "dzīvajā" - viņš pirmo reizi mūžā spēlēja uz speciāli sagatavotām klavierēm - dažām to stīgām bija uzlikti mazi magnētiņi, panākot zvaniņu šķindēšanai līdzīgu skaņu.

Man ir svarīgi saprast, ko komponists domājis. Vieglāk, ja viņš ir dzīvs. Kalpot komponistam ir mans galvenais uzdevums," uzsver Šimkus.

22 pastāvēšanas gadu laikā Starptautiskais pianisma zvaigžņu festivāls pēc daudzu klausītāju domām ir ievērojami audzis un attīstījies, šogad piedāvājot koncertus arī ārpus Liepājas. Slodze Liepājas simfoniskā orķestra mūziķiem šajā laikā ir visai pamatīga.

Festivālam ir vairāk nekā 20 gadus ilgas tradīcijas, mēs ar to lepojamies, tāpēc nogurums neatspoguļojas uz mūsu izpildījumu," norāda Liepājas Simfoniskā orķestra diriģents Atvars Lakstīgala.

Festivāls turpināsies visu šo nedēļu, izskanot 27. aprīlī ar Riharda Štrausa un Sergeja Rahmaņinova skaņdarbiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti