Liepājā pirmoreiz līdzās skanēs abas Gēršvina rapsodijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Liepājā šovakar noslēgsies 26. starptautiskais zvaigžņu festivāls, kurā kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri Gintara Rinkeviča vadībā muzicēs Parīzē dzīvojošais krievu trompetes virtuozs Sergejs Nakarjakovs un pianists Vestards Šimkus.

Festivāla noslēguma koncertā skanēs Karla Marijas fon Vēbera uvertīra operai „Oberons”, Jozefa Haidna Pirmais koncerts čellam un orķestrim Do mažorā, bet koncerta otrajā daļā Vestards Šimkus atskaņos divus Džordža Gēršvina skaņdarbus, kuri kopā koncertos skan reti.

Vestards Šimkus
00:00 / 00:50
Lejuplādēt

„Kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri es vienā koncertā, vienā daļā nospēlēšu abas Džordža Gēršvina rapsodijas. Šādā komplektā tās skan diezgan reti visā pasaulē, bet Latvijā tās šādā komplektā nav skanējušas nekad,'' Šimkus sacīja intervijā Latvijas Radio 3 „Klasika”. ''Mēs visi, protams, pazīstam „Rapsodiju blūza stilā”, ko ir spēlējuši daudzi pianisti, arī es pats to Latvijā esmu spēlējis vairākkārt. Taču tai līdzās skanēs arī Gēršvina Otrā rapsodija, kura pagājušvasar Dzintaros manā izpildījumā piedzīvoja pirmatskaņojumu Latvijā. Tas pirmoreiz skanēs akustiskā telpā – Liepājas „Lielajā dzintarā”, kas man ir ļoti mīļa zāle un kur es personīgi jūtos ļoti labi gan uz skatuves, gan klausītāju rindās. Gēršvina Otrā rapsodija ir spožs darbs, un šajās abās rapsodijās mēs varam redzēt, kādu izaugsmi Gēršvins piedzīvoja kā komponists.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti