Liepājā pirmie šīgada «Austrasdienu» koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Nedēļas nogalē, 4. un 5. martā, Liepājā notiks pirmie šīgada dziesminieku svētku - "Austrasdienu" koncerti, LSM.lv pavēstīja "Austras biedrības" pārstāve Inese Sērdiene.

Īstenojot Austras Pumpures ieceri un vēlēšanos, šogad pirmais "Austrasdienu" koncerts notiks 4.martā pulksten 15 Liepājas Universitātes zālē, un tajā skanēs Imanta Kalniņa pirmā programma – tāpat kā Austras pirmajā koncertā Liepājā septiņdesmitajos gados tajā pašā zālē.

Sestdienas, 4.marta, vakarpusē, pulksten 19, Austrasbērni aicina uz sadziedāšanos Liepājas restorānā “Pastnieka māja”, kur skanēs Austrasbērnu radītās dziesmas neformālā gaisotnē.

Savukārt svētdien, 5.martā, pulksten 13 ikviens aicināts uz tautasdziesmu koncertu “Mana tautasdziesma” folkloras centrā “Namīns”.

Šogad "Austrasdienās" Liepājā kopā nāks un dziesmā kopā būs Kristīne Sudmale-Locika, Uldis Ozols, Zanda Štrausa, Jānis Rūcis, Kristaps Sudmalis, Arnis Miltiņš, Jana Egle, Andris Davidons, Inese Sērdiene, Simona Tomase, Renāte Ķeire, Rovena Palkavniece, Ādolfija Ieva Litavniece, Sandra Kalna, Ilze Kovere, Valdis Skarevičs, Anna Rozenblate, Alma Ūbele, Eduards Cauna, Vita Preinberga, Sanita Stepena un citi. Ieeja koncertos Liepājā par ziedojumiem.

Nākamās nedēļas nogalē, 10. un 11.martā, Austrasbērni koncertēs Rīgā. Vispirms, piektdienas rītā, 10.martā pulksten 10 Kultūras un atpūtas centrā “Imanta” bezmaksas koncertu bērniem “Mīļdziesmiņas” sniegs Silvija Silava, Agita Kaužēna un Arnis Miltiņš. Pēc tam, 10.marta vakarā, pulksten 19, Austrasbērni sanāks vienkopus, lai klausītājiem sniegtu koncertu, kura pamatā skanēs dziesmas no Imanta Kalniņa I koncertprogrammas, kā arī Austrasbērnu pašu radītās dziesmas.

Savukārt svētdien, 11.martā, pulksten 15 Austrasbērnu izpildījumā skanēs latviešu tautasdziesmas. Abi minētie koncerti šogad notiks Austrasbērnu jau iemīļotajā norises vietā -  koka ēku renovācijas centrā “Koka Rīga”, Krāsotāju ielā 12, un katrā koncertā ieejas maksa - pieci eiro. Rīgā jau minētajiem Austrasbērniem pievienosies arī Ieva Akuratere, Agita Kaužēna, Inta Pauļuka, Ēriks Pozemkovskis un Silvija Silava.

Austrasdienu koncerttūre šogad noslēgsies 18.martā, kad krietns pulks Austrasbērnu no Liepājas un Rīgas ar koncertu pulksten 15 viesosies Kazdangas Kultūras centrā. Koncertprogrammā skanēs gan Imanta Kalniņa, gan Austrasbērnu pašu sacerētās dziesmas, kā arī tautasdziesmas.

Austrasdienas ir ikgadēja tradīcija, kas vieno un katru gadu martā sirsnīgos koncertos kopā sauc Austras Pumpures audzēkņus, draugus un domubiedrus, kopā esot mīlestībā uz dziesmu un atzīmējot Austras vārda dienu 5.martā. Jau vēstīts, ka dziesminiece Austra Pumpure aizgāja mūžībā šī gada sākumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti