«Liepaja Music Orchestra» laiž klajā pirmo pandēmijas laikā radīto singlu «Asns»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Dažas dienas pirms ārkārtas stāvokļa pasludināšanas Liepājā sevi pieteica jauns muzikālais sastāvs “Liepaja Music Orchestra” jeb LMO trompetista, pedagoga un aranžētāja Jāņa Ivuškāna vadībā. Neskatoties uz klātienes koncertu neesamību un piespiedu plānoto ieceru atcelšanu, LMO sadarbībā ar latviešu izcelsmes trompetistu Konstantinu Jemeljanovu ierakstījis pirmo singlu “Asns”, medijus informē LMO pārstāvji.

Pirmā singla “Asns” mūzikas autors ir LMO mākslinieciskais vadītājs Jānis Ivuškāns. Jaunradītā skaņdarba pamatdoma bijusi apvienot roka, popa un džeza mūzikas stilistiskos ietvarus, izpildītājsastāvā ietverot nestandarta instrumentācijas kombināciju – klasiskos simfoniskā orķestra instrumentus apvienojumā ar ierasto džeza kombo sastāvu.

“Skaņdarbā ietvertā ideja simbolizē kaut kā jauna rašanos, ienākšanu un nostiprināšanos.

Simboliski jaunais “Asns” ir gan kā džeza mūzikas ielaušanās Liepājas pilsētas muzikālajās tradīcijās, gan arī kā jauna, profesionālu mūziķu kolektīva – LMO (Liepaja Music Orchestra) izveidošanās un ienākšana kultūrvidē ar savu muzikālo “seju un tēlu”,” skaidro LMO pārstāvji.

“Tāpat singla vēstījums sasaucas ar šodienas kultūras jomas un mūziķu jaunajiem izaicinājumiem, kur pamazām pārvarot visu ierobežojošo pasākumu ietvarus, nākas atgriezties nedaudz pārveidotā un citā pasaulē, kur rast jaunus, radošus risinājumus un iespējas savu māksliniecisko ideju un profesijas pašrealizācijai.”

“Liepaja Music Orchestra” pirmā singla “Asns” ierakstā sadarbojušies mūziķi Annija Kolerta (vijole), Ērika Hrustaļova (vijole), Sarma Gabrēna (čells), Jānis Ivuškāns (trompete), Artūrs Hrustaļovs (trombons), Edgars Jānis Kārkliņš (saksofons), Kristens Kupčs (ģitāra), Ritvars Garozs (klavieres), Mārtiņš Zālīte (bass), Rūdolfs Kolerts (bungas) kopā ar ASV dzīvojošo latviešu izcelsmes trompetistu Konstantinu Jemeljanovu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti