Liepājā izskanēs koncerts «Krēmers. Kremerata Baltica. Cirks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Koncertzālē "Lielais dzintars" svētdien, 27. janvārī, vakarā izskanēs pasaulesslavenā vijolnieka Gidona Krēmera koncerts "Krēmers. Kremerata Baltica. Cirks". Tā ir īpaši veidota programma, kas līdz šim šādā salikumā Latvijā nav skanējusi. Turklāt uz skatuves līdzās orķestrim "Kremerata Baltica" un vijolniekam Gidonam Krēmeram uzstāsies slavena vācu cirka "Circus Roncalli" klauns Roberts Viks.

Liepājā izskanēs koncerts «Krēmers. Kremerata Baltica. Cirks»
00:00 / 03:42
Lejuplādēt
"Kremerata Baltica" orķestrim un vijolniekam Gidonam Krēmeram tā būs pirmā uzstāšanās koncertzālē "Lielais dzintars". Pasaulesslavenā vijolnieka viesošanās Liepājā koncertzālē ir gaidīts notikums, ar gandarījumu par to stāstīja koncertzāles vadītājs Timurs Tomsons.

 

"Mēs viņu šeit gaidām ar ļoti lietu pietāti. Koncerts Liepājā būs vienīgai Latvijā. Tas tiek vests lielajā Eiropas tūrē, skanējis Vācijā, būs Šveicē un arī pie mums, Liepājā," teica Tomsons.

Liepājā gaidāmais koncerts ir īpašs, uzsvēra "Kremerata Baltica" direktore Ingrīda Zemzare. Tā ir jauna programma, kas sagatavota Vācijā, bet tagad tiks atskaņota Liepājā un pēc tam Klaipēdā.

Zemzare akcentēja programmas otro daļu, kas veltīta Mečislava Veinberga simtgadei: "Tiek parādīta tāda izcilā komponista šķautne, ko mēs it kā labi zinām, bet nekad nepiefiksējam, ka tas ir viņš. Viņš ir brīnišķīgs, jautras, gudras, aizraujošas filmu mūzikas autors. Gidons Krēmers ir uzaicinājis ļoti slavenu klaunu no cirka "Roncalli", lai pastiprinātu Veinberga mūzikas pārsteidzošo šķautni un to mēs redzēsim Liepājā."

Zemzare akcentēja arī sitaminstrumentu lomu koncertā: "Viens  no galvenajiem varoņiem būs Andrejs Puškarevs, kurš veidojis otrās daļas aranžijas, piedalīsies kā vibrafona virtuozs un solists."

Jauni akcenti gaidāmi arī pirmajai koncerta daļai un Latvijas klausītājiem zināmākiem "Kremerata Baltica" atskaņotiem skaņdarbiem, klāstīja "Kremerata Baltica" direktore.

"Centrālais tēls būs Artura Maskata "Pusnakts Rīgā". Gaidāms jauns solistu sastāvs. Tas būs pilnīgi jauns atskaņojums šim skaņdarbam. Būs arī publikas iemīļotas lietas."

Liepājas koncertzālē "Kremerata Baltica" un Gidona Krēmera izpildījumā izskanēs arī Astora Pjacollas mūzika.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti