Liepājā atklās Zvaigžņu festivālam veltītu foto izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Piektdien, 25. februārī, pulksten 17.00 Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" otrā stāva galerijā tiks atklāta foto izstāde, kas veltīta Liepājas Starptautiskajam zvaigžņu festivālam, ko tradicionāli, sākoties pavasarim, jau 30 gadus rīko Liepājas Simfoniskais orķestris, informēja orķestra pārstāvji.

"Jau trīs gadu desmitus Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls ienes pilsētā augstu mākslas lidojumu, fascinējošu priekšnesumu, skaistuma atklāsmju baudījumu, reizēm pat neaizmirstamus katarses mirkļus. Šīs nelielās festivāla emocijām veltītās foto izstādes centrā ir mākslinieka spēja uz skatuves pilnībā saplūst ar atskaņojamo skaņdarbu, atteikties no sevis, lai pārvērstos par Mūziku un ierautu tajā visus klātesošos," izstādes konceptu skaidroja Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Izstādē apskatāmi fotogrāfa Jāņa Vecbrāļa, Gunāra Kopštāla un Vara Santa apstādinātie mirkļi, kuros spilgti izpaužas festivāla mākslinieku saplūšana ar mūziku, radot plašu un neatkārtojamu emociju buķeti.

"Mums fotogrāfiem ir unikāla iespēja koncertus ne tik vien klausīties, bet arī redzēt tuvplānā, un mums nereti izdodas noķert tādus mirkļus, kas skatītājiem aizlido garām. Tie tiešām ir tikai mirkļi – tās ir sekundes simtdaļas! Un pēcāk, skatoties bildes, koncertam pievienojas vēl papildus emociju gamma," stāstīja fotogrāfs Jānis Vecbrālis, kas Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotos koncertus iemūžina attēlos jau teju desmit gadus.

Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls no 2022. gada 4. līdz 12. martam norisināsies jau 30. reizi. Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotie pavasara mūzikas svētki piecos koncertos pulcēs izcilus dažādu žanru mūziķus un piedāvās jaunu skaņdarbu pirmatskaņojumus. Festivālā uzstāsies tādi Latvijā un ārpus valsts robežām pazīstami solisti kā ērģelniece Iveta Apkalna, pianisti Reinis Zariņš un Aleksandrs Meļņikovs, flautiste Dita Krenberga, vijolniece Vineta Sareika, operdziedātāja Hibla Gerzmava, kā arī stīgu kvartets no Lielbritānijas "Albion Quartet".

30. Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu atbalsta Kultūras ministrija, Liepājas pašvaldība, Valsts kultūrkapitāla fonds un fonds "Uniting History".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti