Liepājā ar flamenko priekšnesumu uzstāsies ansamblis «Antonio Andrade Flamenco Company» no Seviljas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” 21. martā ar “ugunīgu” flamenko priekšnesumu uzstāsies ansamblis “Antonio Andrade Flamenco Company” no flamenko dzimtenes Seviljas Spānijā. Flamenko maģiju Liepājā uzburs divi pasaulslaveni ģitāras meistari – Antonio Andrade un Migels Sotelo, medijus informē koncertzāles pārstāvji.

Spānijas dienvidos ir teiciens: “Kas runā par ģitāru, tas runā par Andalūziju”. Spāņi uzskata, ka tieši ģitāra ir flamenko iedvesmas avots. Ģitāristam ir jābūt improvizācijas meistaram, un panākumi ir atkarīgi tieši no viņa spēles. Uz “Lielā dzintara” skatuves izcilajiem flamenko ģitāristiem Antonio Andradem un Migelam Sotelo (Miguel Sotelo) pievienosies dziedātāji Pablo Oliva (Pablo Oliva) un Sonja Kortesa (Sonia Cortés), kā arī dejotāji Ursula Moreno (Úrsula Moreno) un Hosē Galvanjs (José Galvañ).

Sešus flamenko māksliniekus apvieno “Antonio Andrade Flamenco Company” –  Seviljā radīts ansamblis, kurš pirms 18 gadiem sevi pieteica kā liela formāta flamenko balets. Kopš tā laika grupu visspilgtāk raksturo tieši flamenko tradīcijā sakņota andalūziešu deja. Kompānijas līderis ir pasaulslavenais flamenko ģitārists Antonio Andrade.

Koncertā īpaši Liepājai veidotajā programmā sadarbībā ar savu skatuves partneri ģitāristu Migelu Sotelo viņš demonstrēs flamenko ģitāras krāšņo daudzveidību un bagātīgās muzikālās intonācijas. Ģitārists atklāj: "Ar vienu ģitāru var sasniegt debesis, ar divām - Visumu".

“Antonio Andrade Flamenco Company” līdzdibinātāja ir flamenko dejotāja Ursula Moreno no Malagas, kura uzstāsies arī Liepājā. Pasaulei Moreno sevi pierādījusi gan kā nepārspējamu flamenko dīvu, gan horeogrāfi, māksliniecisko vadītāju un flamenko tradīcijas tālāknesēju.

Koncerts “Spāņu flamenko. Ģitāras un dejas” turpina Liepājas koncertzāles koncertsēriju “Pasaule Lielajā dzintarā”, kas apmeklētājus aicina uz augstvērtīgiem pasaules aktuālāko mākslinieku koncertiem un notikumiem. Sērijā iekļaujas unikāli projekti, kuri ir mākslinieku vienīgā uzstāšanās Latvijā vai pat visā Eiropā. Nākamais koncerts sērijā – “Youn Sun Nah. Korejiete ar brīnumaino balsi” – 30. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti