Kultūras ziņas

Izstāžu telpā TUR atklāta izstāde "Telpiski priekšlikumi tur"

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Top piemiņas koncerts dziedātājam Alex

Lielvārdē top piemiņas koncerts rokmūziķim Alex

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

"Viņš ir pelnījis kārtīgu rokkoncertu!" teic dziedātāja Aija Andrejeva, kuras vadībā šonedēļ top koncerts "Zvaigznes ceļš". Tas ir veltījums Andrejevas tētim, leģendārajam rokmūziķim Alex, kas mūžībā devās pērnā gada izskaņā. Lai Alex turpinātu dzīvot caur dziesmām, 6. augusta vakarā uz skatuves Lielvārdes parkā kāps virkne Latvijas mūziķu.

Zigmara Liepiņa dziesma "Brīvību Baltijai" reiz kļuva par vienu no grupas "Opus Pro" hitiem, kurā spoži un spēcīgi ieskanējās dziedātāja Alex balss. 6. augusta koncertā Lielvārdē tā izskanēs jau kā veltījums dziedātājam, no kura atvadījāmies pirms pusgada.

"Man viņš ir atmiņā kā pozitīvs un ļoti labs dziedātājs, un labs cilvēks, gaišs cilvēks. Šo dziesmu mēs gribējām aizvest uz Vāciju, uz dziedātāju festivālu, konkursu, un vācieši aizliedza viņu dziedāt. Tā mēs atbraucām mājās, nenonākuši tai festivālā," atceras Zigmars Liepiņš.

Koncerta "Zvaigznes ceļš" idejas autore ir mūziķa meita, dziedātāja Aija Andrejeva. Viņa skaidro: "Tas bija uzreiz skaidrs, ka tas tā būs, un, man liekas, ka tas tāds loģisks notikums. Viss šis "Zvaigznes ceļš" būs ļoti, ļoti, ļoti emocionāls man, bet ļoti tai pašā laikā arī vajadzīgs. Šis jau ir stāsts kaut kādā ziņā pat vairāk par mums, par tiem, kuri ir palikuši šeit, bet tā mana sajūta – lai skanētu viņa dziesmas, lai viņš turpinātu skanēt, lai viņš turpinātu dzīvot caur savām dziesmām, caur mums šai pasaulē."

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Līdzās "Opus Pro" mūziķiem uz skatuves kāps arī Ivo Fomins, Dināra Rudāne, Ainars Virga, Atis Ieviņš, grupas "Credo", "Colt", "Very Cool People" un daudzi citi, kurus iedvesmojusi tieši Alex balss.

"Pirmkārt, uzstādījums bija dziedāt tikai Alex dziedātās dziesmas, un skaidrs, ka aicināt arī viņa domubiedrus, cīņubiedrus no pirmsākumiem, kā Zigmaru, Hariju Zariņu, Oļegu Upenieku, kā arī pilnīgi jaunos censoņus vai, teiksim, grupas, kas ir ietekmējušās no Alex balss," stāsta Andrejeva.

Mūziķis Harijs Zariņš teic: "Viņš, es domāju, gribētu, ka mēs forši priecājamies un forši uzspēlējam rokenrolu, un priecējam ar to citus."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti