Panorāma

6. klases skolnieks aizraujas ar programmēšanu

Panorāma

Lielā šūpošanās Siguldā

Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā skan Baha "Jāņa pasija"

Lieldienu priekšvakarā baznīcās skan garīgā mūzika

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

26. martā Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā izskanēs ciešanu laika mūzikas koncerts “Krusta ēnā”. Koncertā piedalīsies tenors Jānis Kurševs, obojists Pēteris Endzelis un ērģelniece Ilze Reine.

Programmā skanēs Klusās sestdienas un ciešanu laika noskaņu mūzika: gregoriskie dziedājumi, kā arī tematiski akadēmiskās mūzikas darbi. To klāstā būs Johana Sebastiana Baha, Sezāra Franka un Šarla Guno kompozīcijas.

Koncerts “Krusta ēnā” baznīcā 26. martā sāksies plkst. 16.00. Ieeja bez maksas. 

Koncertu ar Rīgas domes atbalstu rīko biedrība “I Did It”.

Bet plkst. 17.00 Rīgas Jaunajā Svētās Ģertrūdes baznīcā tiks atskaņota Johana Sebastiana Baha "Jāņa pasija" diriģenta Andra Veismaņa vadībā.

Atskaņojumā piedalīsies Vidzemes kamerorķestris, Emīla Dārziņa jauktais koris un solisti - Mārtiņš Zvīgulis kā evaņģēlists, Kalvis Kalniņš kā Jēzus, kā arī Jolanta Strikaite-Lapiņa, Laura Grecka un Eduards Vācietis. Pozitīvu spēlēs Jānis Pelše.

Diriģents Andris Veismanis
00:00 / 00:45
Lejuplādēt

„Es apbrīnoju un ļoti cienu ''Jāņa pasiju'', kas ir Johana Sebastiana Baha pirmā saglabājusies pasija. ''Mateja pasija" ir daudz slavenāks darbs, ar to aizsākās Baha renesanse un viņa apbrīnas laiks Rietumeiropā. Bet man tuvāks un intīmāks un personiskāks ir šis ''Jāņa pasijas''  veids, kā viņš uzrunā, it īpaši pirmā versija. Tas pirmais koris ir, iespējams, viens no dramatiskākajiem un piepildītākajiem kora literatūrā līdz 20.gadsimtam. Parasti šo sauc par ciešanu nedēļu, bet angliski lieto ''svētā nedēļa'', un šis laiks dod vairāk nevis ciešanas, bet svētās nedēļas sajūtu, arī atskaņojot šo pasiju,'' stāsta diriģents Andris Veismanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti