Lielās Piektdienas koncertā Jēkaba Jančevska jaundarba pirmatskaņojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lielās Piektdienas koncertā 25.martā plkst.17 Sv. Pētera baznīcā pirmatskaņojumu piedzīvos komponista Jēkaba Jančevska opuss "Klusiņām jūra tek".

Koncertā piedalās - orķestris "Rīga", Rīgas kamerkoris "Ave Sol", kamerkoris "Fortius", Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas jauktais koris "Frekvence", solists Mārtiņš Zvīgulis, koklētāja Anda Eglīte un diriģents Andris Veismanis.

Simboliski, ka 2016. gada kalendārā Lielā Piektdiena ir 25.martā, kad pieminam un atceramies traģiskos notikumus Latvijas vēsturē.

Koncertā orķestris "Rīga" kopā ar kopkori diriģenta Andra Veismaņa vadībā atskaņos Hektora Berlioza "Sēru un triumfa simfoniju".

Īpašs notikums būs jaunā latviešu komponista Jēkaba Jančevska tieši šim pasākumam radītā opusa "Klusiņām jūra tek" pirmatskaņojums. Skaņdarbs balstīts latviešu tautasdziesmā, un tajā savīsies orķestra, lielā kopkora un koklētājas Andas Eglītes skanējums.

Jēkabs Jančevskis par skaņdarba "Klusiņām jūra tek" tapšanu
00:00 / 00:38
Lejuplādēt

"Skaņdarbs patiesībā tapa ilgu un garu ceļu, jo tas ir mans pirmais skaņdarbs pūtēju orķestrim," saka komponists Jēkabs Jančevskis. "Iepriekš es pūtēju orķestrim neesmu neko rakstījis, līdz ar to tas bija izaicinājums man. Vēl lielāks izaicinājums bija pievienot kokli."

"Skaņdarbs ir par tiem, kas pirms aptuveni 70 gadiem lopu vagonos un par tiem, kas šodien 300 000 ārpus Latvijas," norāda komponists.

Uz Lielās Piektdienas koncertu visi pieejamie bezmaksas ielūgumi tika izņemti vienas stundas laikā, jo Rīgas Sv. Pētera baznīcas sēdvietu skaits ir neliels.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti