«Lielās mūzikas balvas» žūrija: Kvantitāte ir milzīga, kvalitāte vēl lielāka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Kvantitāte ir milzīga, kvalitāte vēl lielāka. Latvijas mūzikas kultūras reģionālā kapacitāte kļūst arvien plašāka," tā aizvadīto gadu akadēmiskajā mūzikā raksturo "Lielās mūzikas balvas" žūrijas priekšsēdētājs Andris Vecumnieks.

Andris Vecumnieks uzsver, ka mūzikas dzīvi arvien vairāk paplašina daudz nozīmīgu koncertu ārpus Rīgas - koncertzālēs Rēzeknē un Cēsīs. Īpaši daudz spilgtu muzikālu notikumu pērn bijis saistībā ar Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu, tādēļ žūrijai izšķirties par pašiem labākajiem bijis ārkārtīgi grūts uzdevums.

"Es no visas sirds apsveicu visus, kuri ir nominēti, jo šajā lielajā konkurencē būt nominētam jau ir milzīgs apbalvojums," norāda "Latvijas Koncertu" vadītājs Guntars Ķirsis.

Jau vēstījām, ka 15.janvārī tika paziņoti "Lielās mūzikas balvas 2014" nominanti astoņās kategorijās par izcilu veikumu aizvadītajā gadā. Balva par mūža ieguldījumu piešķirta diriģentam Marisam Jansonam, kurš ir diriģenta profesijas etalons un aizvien ļoti nozīmīgs Latvijas vārda vēstnesis visā pasaulē.

"Kā ir teicis Berlīnes Filharmonijas galvenais diriģents Saimons Retls - viņš ir lielākais no mums. Mariss Jansons un viņa piederība Latvijai dod mūsu mūzikas telpai tādu spožumu, par kādu var sapņot lielas nācijas. Pateicoties Marisam Jansonam, arī mēs esam liela nācija mūsu mūzikas sasniegumos," norāda žūrijas pārstāve Ieva Rozentāle

Pirmo reizi tiek piešķirta "DNB bankas" speciālā balva par talantu audzināšanu - to saņems pedagogs, diriģents un komponists Jānis Kaijaks. Meistars pats atzīst, ka ir ļoti gandarīts par šo novērtējumu un saviem daudzajiem audzēkņiem: "Vesela rinda. Ainārs Rubiķis trīs gadus pie manis ir mācījies, piecus gadus pie manis ir mācījies Mārtiņš Ozoliņš, [Andris] Veismanis maģistratūrā pie manis mācījās divus gadus. Varētu vēl skaitīt, ir padsmitiem diriģentu, kuri izgāja fakultatīvo apmācību."

"Lielās mūzikas balvas 2014" pasniegšanas ceremonija notiks 3.martā Latvijas Nacionālajā operā. Tiešraidē to pārraidīs Latvijas Radio 3 "Klasika" un Latvijas Televīzijas pirmais kanāls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti