«Lielās mūzikas balvas» nominants Guntis Kuzma: Darbs jādara ar mīlestību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Klarnetists un diriģents Guntis Kuzma, kurš pretendē uz Lielo mūzikas balvu kategorijā "Par izcilu interpretāciju", 2018. gadā pārsteidza katrā no savas mākslinieciskās darbības ampluā.

Ādolfa Skultes Piektās simfonijas – prasmīgā orķestra krāsu meistara magnum opus – oriģināls un dziļi pārdomātais lasījums 20. janvāra Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncertā kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri.  5. maijā Latgales vēstniecībā “Gors” saskanīgā saspēlē ar “Sinfonietta Rīga” un diriģentu Normundu Šnē virtuozi spoža un emocionāli saviļņojoša bija Gunta Kuzmas solopartija par postmoderno impresionistu dēvētā mūsdienu somu komponista Sebastiana Fagerlunda iespaidīgajā Klarnetkoncertā.

Lielā mūzikas balva 2018. Par izcilu interpretāciju

Uz "Lielo mūzikas balvu 2018" kategorijā "Par izcilu interpretāciju" pretendē

  • Diriģents Guntis Kuzma
  • Pianists Reinis Zariņš
  • Operdziedātāja Inga Kalna

Lielo Mūzikas balvu pasniegs svinīgā ceremonijā Latvijas Nacionālajā operā 2019. gada 5. martā. Tiešraidē to varēs klausīties Latvijas Radio 3 “Klasika”, un ceremoniju varēs noskatīties arī Latvijas Televīzijā.  

Abi kolektīvi, kas palīdzējuši kaldināt panākumus, ir Guntim Kuzmam gan kā diriģentam, gan klarnetistam līdz kaulam zināmi.

“Man ar to ir ļoti paveicies,” atzīst Kuzma, kurš Nacionālajā simfoniskajā orķestrī otro klarneti sācis spēlēt jau 2002. gadā un neslēpj – orķestrī ir māju sajūta.

“Tā ir brīnišķīga sajūta, ka vari ar šiem mūziķiem saspēlēties un diriģēt vai kopā veikt kādu muzikālu ceļojumu. Līdzīgi ir ar veiksmi “Sinfoniettā” – tas ir kolektīvs, kurā darbojos no pirmās dienas,” teic Kuzma.

Guntis Kuzma neslēpj – viņu ļoti saista arī pedagoģija un darbs ar studentiem Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā. Vēl viena kaislība ir kamermūzika.

“Es nevarētu pateikt, kurā brīdī tu jūties vislabāk,” viņš saka.

“Ja tu nedari savu lietu ar lielu mīlestību un aizrautību, tad tu vari arī to nedarīt."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti