Lielajā ģildē skanēs «Variācijas par Raimonda Paula tēmām»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

17. aprīlī plkst. 16 Lielajā ģildē notiks koncerts “Variācijas par Raimonda Paula tēmām”. Koncertā skanēs gan tās Raimonda Paula melodijas, kas kļuvušas par pūtēju orķestru zelta repertuāru, gan aranžējumi un jaundarbi.

Koncertā piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku orķestris un diriģents Guntis Kumačevs, kā arī solisti Baiba Renerte (mecosoprāns), Margarita Ogibalova (vijole) un Aigars Raumanis (saksofons).

Aranžējumi un jaundarbi, kas būs dzirdami koncertā, radušies, autoriem piedaloties Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pūtēju orķestru repertuāra papildināšanas projektā. LNKC 2015. gada nogalē jau otro reizi aicināja profesionālos, topošos un neprofesionālos komponistus, mūzikas autorus un aranžētājus uz radošu sadarbību, papildinot Latvijas pūtēju orķestru repertuāru. Šoreiz, veltot projektu Raimonda Paula astoņdesmitajai jubilejai, autori radīja dziesmu aranžējumus, apdares un fantāzijas, popūrijus, parafrāzes un svītas par Raimonda Paula tēmām.

Nacionālo bruņoto spēku orķestris, diriģenta Gunta Kumačeva vadībā ir šī projekta mākslinieciskais īstenotājs un programmas veidotājs. Koncertā ir iekļauti Andra Baloža, Austra Sergeja Universa, Aivara Broka, Raita Rēriha, Andrejs Cepīša, Viļa Kokamegi, Mārtiņa Birņa, Jāņa Puriņa, Raita Rēriha, Anda Kareļa un Aigara Raumaņa aranžējumi un jaundarbi.

“Koncertā “Variācijas par Raimonda Paula tēmām” skanēs Raimonda Paula skaņdarbi, kurus var atrast ikviena Latvijas pūtēju orķestra repertuārā, piemēram, mūzika no kinofilmas “Ilgais ceļš kāpās” ar jaunā talantīgā Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas audzēkņa Aigara Raumaņa saksofona solo. Aivara Broka “Variācijas par Raimonda Paula tēmām” ir senāk rakstīts skaņdarbs, un to atskaņos Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studente Margarita Ogibalova (vijole) kopā ar instrumentālo grupu. Solo dziesmas un dueti Baibas Renertes (mecosoprāns) un kāda īpaša mākslinieka izpildījumā šoreiz būs pārsteigums un dāvana tiem klausītājiem, kas atnāks uz šo koncertu,” stāsta LNKC pūtēju orķestru eksperte Astrīda Ķēniņa.

Ieeja koncertā bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti