Kultūras ziņas

Klajā laists kalendārs "Aktrises 2016"

Kultūras ziņas

"Ziemeļblāzmā" skan operete

Raimonda Paula un LNSO Vecgada koncerts

Lielajā ģildē skan LNSO un Raimonda Paula Vecgada koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 28. decembra trīs vakarus pēc kārtas Lielajā ģildē skan Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) Vecgada koncerti ar Raimondu Paulu un solistiem – Sonoru Vaici un Daumantu Kalniņu.

Iejusties 20. gadsimta pirmās puses amerikāņu komponistu džeza ritmos un maestro mūzikā uzticēts diriģentam Jānim Liepiņam. Jau vēstīts, ka šie koncerti ir skanīgi Raimonda Paula 80. jubilejas gada ievada akordi, kurus Jaunā gada sākumā – 10. janvārī skatītājiem ļaus izbaudīt arī Latvijas Televīzija.

Koncerta mūzika mūs aizved Amerikas 20. gadsimta mūzikas dižgaru, neakadēmiskās mūzikas pamatlicēju Kola Potera, Ričarda Rodžera un, protams, Džordža Gēršvina mūzikas aizraujošajos ritmos. Kas krietni ietekmējusi arī Raimonda Paula radošo ceļu.

"Tā ir mūzika, ar kuru es augu," saka maestro Raimonds Pauls. "Tas nav viegls žanrs. Tur jābūt azartam, vieglumam, pacēlumam. No manas mūzikas skanēs arī 60., 70. gadu pazīstama mūzika un reti atskaņotā baisā balāde "Spēļu nakts Duntes krogā", kopā ar kori "Kamēr..."."

"Es, protams, šajā žanrā esmu iesācēja," atzīst Sonora Vaice. "Man tas šķiet grūtāk nekā operā."

Lieliski šo žanru jūt un brīvi ar balsi un emocijām katru frāzi piepilda Daumants Kalniņš.

"Tas ir lieliski dziedāt ar lielo simfodžesu. Tas ir viens notikums, bet otrs - ir uzstāties ar Raimondu Paulu," norāda Daumants Kalniņš. "Tāds meistars, kas parauj visus sev līdzi. Īsta Vecgada programma. Tādai tai jābūt."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti