Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Jāni Nagli

Rīta Panorāma

Intervija ar Normundu Garbaru

Talantīgā pianista Georgija Osokina solokoncerts

Lielajā ģildē notiks Lielās mūzikas balvas laureāta Georgija Osokina solokoncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pianists Georgijs Osokins jau 20 gadu vecumā pieredzējis spožus starptautiskus panākumus - viņš aizvadtītajā gadā kļuva par prestižā 17. Starptautiskā Friderika Šopēna pianistu konkursa Varšavā diplomandu, marta sākumā saņēma arī Latvijas Lielo mūzikas balvu un uzreiz pēc tam devās koncertēt uz Krakovu. 11.martā Lielajā ģildē notiks pianista Georgija Osokina solokoncerts.

"Es ļoti mīlu eksperimentēt. Tas ir saistīts ne tikai ar mūziku, bet vispār - kā cilvēkam man ļoti patīk eksperimentēt. Varbūt dažreiz tas ir pat avantūrisms, bet tā ir mana daba," saka Georgijs Osokins.

17. Starptautiskā Friderika Šopēna pianistu konkursa žūriju pārsteidza Georgija Osokina vienreizīgums. Mūzikas atskaņošanā viņam nepiemīt aizspriedumi. Pats mūziķis atklāj - viņš eksperimentē pat uz lielās skatuves koncertu laikā.

"Es veidoju stāstu. Ar tādu jaunu un svaigu programmu tas būs pirmais koncerts, tāpēc tur būs arī eksperimenti. Bet es centīšos to apvienot un veidot vienu veselu stāstu," norāda Georgijs Osokins.

Solokoncertā 11.martā Lielajā ģildē pianists iekļāvis jaunas nianses, viņš arī godinās komponistu Pēteri Vasku jubilejā. "Beidzot es spēlēšu ne tikai Šopēnu. Šopēnam būs veltīta tikai otrā koncerta daļa, un pirmajā es spēlēšu vairākus komponistus - Vasks, Debisī, Bēthovens, Skrjabins. Ļoti dažādi komponisti no dažādiem laikmetiem. Viņus visus apvienot vienā daļā - tas arī ir izaicinājums," pauž Georgijs Osokins.

Georgijs Osokins absolvējis Emīla Dārziņa mūzikas skolu, kur, tāpat kā vecākais brālis Andrejs Osokins, mācījies pie sava tēva Sergeja Osokina. 2015.gads Georgijam Osokinam nesa spožus panākumus - viņš iekļuva finālistu desmitniekā 17. Starptautiskajā Friderika Šopēna pianistu konkursa Varšavā un saņēma diplomu. Pianista uzstāšanās konkursā izraisīja milzīgu publikas interesi. Jaunais mūziķis kļuva par atklājumu pat izsmalcinātiem klavierspēles mākslas lietpratējiem, bet kritiķi akcentēja viņa vienreizīgumu un neaizspriedumaino spēli. Turklāt dalība konkursā pavēra ceļu vērienīgai starptautiskajai darbībai un vēl lielākai atpazīstamībai - Georgijs Osokins jau ir saņēmis gan piedāvājumus parakstīt līgumus ar vairākām koncertaģentūrām, gan uzaicinājumus uzstāties ārzemēs un ieskaņot trīs solo albumus.

Georgija Osokina solokoncerts 11. martā atklās Hermaņa Brauna fonda rīkoto festivālu "Avanti!", kas turpināsies līdz 15. maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti