Kultūras ziņas

Sākas teātra festivāls "Zelta maska Latvijā"

Kultūras ziņas

Rīgā tiekas pūšaminstrumentu virtuozi

Iemīļotā kino mūzika jaunās skaņās

Lielajā ģildē izskanējis Sanktpēterburgas gubernatora orķestra koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vakar Lielajā ģildē ar programmu “Iemīļotā kino mūzika” uzstājās viens no zināmākajiem un vecākajiem Krievijas kolektīviem – Sanktpēterburgas gubernatora orķestris.

Tas atskaņoja muzikālās partitūras un dziesmas no savulaik populārajām Padomju Savienības filmām, piemēram, “Šerloks Holmss un doktors Vatsons”, “Dienesta romāns”, “Briljantu roka” un “Likteņa ironija”.

Sanktpēterburgas gubernatora orķestris tika izveidots drīz pēc Otrā pasaules kara, lai popularizētu padomju vieglās un estrādes mūzikas komponistu veikumu.

Kopš 1978. gada, kad kolektīva vadību uzņēmās diriģents Staņislavs Gorkovenko, tā repertuārā parādījās arī simfoniskā mūzika. Pirmo reizi uzstājoties Rīgā, orķestra programmā “Iemīļotā kino mūzika” skanēja skaņdarbi un dziesmas no savulaik populārajām Padomju Savienības kino filmām.

“Domāju, ka vecākā paaudze atceras šo mūziku no kādreiz tik iemīļotām filmām – tik populārā komponista Andreja Petrova mūziku. Mūsu mērķis ir atbilst publikas vēlmēm, palīdzot izprast mūsdienu mūziku un atgādinot par klasiskām vērtībām,” stāsta Sanktpēterburgas kultūras centra “Čaikovskis” direktors Viktors Vorotņikovs.

“Savulaik es ļoti fanoju par Šerloku Holmsu, kurš ir saistīts arī ar Rīgu. Katru reizi, kad televizorā izdzirdēju šo melodiju, vienmēr skrēju skatīties un nekad nevarēju iedomāties, ka pats piedalīšos šī skaņdarba atskaņošanā,” piebilst diriģents Maksims Aleksejevs.

Dziesmas no tādām kinofilmām kā  “Dienesta romāns”, “Cirks” un “Jautrie zēni” vairākām paaudzēm joprojām ir klasiskas muzikalitātes un nostalģijas paraugs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti