Kultūras ziņas

Gadumijas koncerts Operā

Kultūras ziņas

Ērika Vilsona "dzejuļi"

Vecgada noskaņas Lielajā Dzintarā

«Lielajā dzintarā» veco gadu pavadīs ar klasikas hitiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

30. decembrī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” notiks Vecgada koncerts. Tajā skanēs izcilāko pasaules klasiķu melodijas – no Johana Štrausa līdz Pablo Sarantesam un Leo Delībam. Diriģents Atvars Lakstīgala īpašo svētku programmu sastādījis, konsultējoties ar pieaicinātajiem solistiem – Ilzi Grāveli-Skaraini, Ievu Paršu, vijolnieci Paulu Šūmani un jauno talantu – Marisu Lakstīgalu.

Diriģents Atvars Lakstīgala šo koncertu gaidījis ar īpašu svētku sajūtu, jo pirmkārt jau esot laime, ka koncerti atkal drīkst notikt, turklāt šī programma īpaši gatavota, lai klausītājiem un arī pašiem māksliniekiem radītu svētku noskaņu. Pēc diriģenta teiktā, koncertā skanēšot tādi kā klasikas hiti, kas atpazīstami teju katram koncerta apmeklētājam. Šī koncertprogramma Atvaram Lakstīgalam ir īpaša ar vēl kādu notikumu, proti, viņš diriģēs ne tikai Liepājas Simfonisko orķestri un solistus, bet arī savu dēlu – jauno Rīgas Doma skolas solistu Marisu Lakstīgalu. Diriģents stāsta: "Es noteikti uzreiz teicu: jā. Protams, aprunājoties ar viņu, vai viņš piekrīt. Bet katrā ziņā, jā – tas bija no orķestra piedāvājums un ļoti priecīgs esmu. Tad, kad mēs strādājam, mēs tiešām kā tādi divi profesionāļi runājam par mūziku. Vienkārši par tempiem, par mūzikas frāzējumu, par dinamikām un tā.”

Jaunajam talantam Marisam Lakstīgalam šī nebūt nav pirmā uzstāšanās ar simfonisko orķestri. Pirms vairākiem gadiem viņš jau kāpis uz skatuves dēļiem Siguldas Opermūzikas svētkos, kad arī diriģējis tētis. Kā atzīst pats solists, ar tēvu strādāt esot visvieglāk, tomēr abi spējot saglabāt profesionālas attiecības, ja jārunā par darbu. Šajā koncertā Mariss Lakstīgala uz skatuves iznāk vairākkārt, jaunietis atzīst, ka ir nedaudz jūtams satraukums, tomēr par to cenšoties nedomāt, jo galvenais esot koncentrēties uz darbu.

Par notikumu šo koncertu sauc arī virtuozā vijolniece, Vecgada koncerta viena no solistēm Paula Šūmane. Viņa ir pazīstama soliste gan Latvijā, gan starptautiskajā arēnā. Absolvējusi Parīzes Nacionālo augstāko konservatoriju un Grācas Mākslu universitāti, tagad  labprāt sadarbojas ar pasaulē atzītiem orķestriem, tai skaitā Liepājas Simfonisko orķestri. Viņa Vecgada koncertā izpildīs virkni temperamentīgu skaņdarbu. Kā pati atzīst, ikdienā emocijas krāj sevī, lai koncertos tās varētu izspēlēt caur vijoles stīgu. "Šajā koncertā es pildīšu tādu uzkurinātāja lomu, jo man būs ļoti karstasinīga programma, un tad es metīšu tās pagalītes, un tad es jau iejūtos šajā lomā," atzīst vijolniece.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti