«Lielajā dzintarā» uzstāsies talantīgā vijolniece Elīna Bukša ar «Trio Aventure»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Svētdien, 7. aprīlī, plkst. 17.00 Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” gaidāms krāšņs kamermūzikas šedevru koncerts. Mūzikas dižgaru – Jozefa Haidna, Johannesa Brāmsa un Franča Šūberta – skaņdarbus klavierēm atskaņos viena no vadošajām latviešu vijolniece Elīna Bukša kopā ar sava ansambļa “Trio Aventure” mūziķiem – spilgto krievu pianistu Pāvelu Koļesņikovu (Pavel Kolesnikov) un virtuozo franču čellistu Aureljēnu Paskālu (Aurelien Pascal). Koncerts notiks kamerzāles koncertsērijas “Personīgi” ietvaros, informēja “Lielā dzintara” pārstāvji.

Jozefs Haidns, Johanness Brāmss un Francis Šūberts – tie ir komponisti, kuri radījuši izcilākos kamermūzikas meistardarbus un kuru vārdi pasaulei komentārus neprasa. Elīna Bukša savu vārdu pasaulē ierakstījusi kā viena no talantīgākajām jaunās paaudzes latviešu vijolniecēm. Viņa savu meistarību izkalusi prestižajā Karalienes Elizabetes Mūzikas kapellā Beļģijā pie slavenā franču vijolnieka Ogistēna Dimē un pierādījusi sevi neskaitāmos starptautiskos konkursos. 2012. gadā mūziķe saņēmusi arī Lielo mūzikas balvu.

Šobrīd viņa regulāri spēlē pasaules prestižākajās koncertzālēs un sadarbojas ar pasaules izcilākajiem orķestriem. Bukša spēlē Domeniko Montanjanas 1723. gadā darinātu vijoli, kuru mūziķei atvēlējusi Karalienes Elizabetes Mūzikas kapela.

Koncertā “Kamermūzikas šedevri. Klavieru trio” Bukša koncertēs kopā ar domubiedriem – spilgto krievu pianistu Pāvelu Koļesņikovu un virtuozo franču čellistu Aureljēnu Paskālu. Talantīgie mākslinieki kopā veido “Trio Aventure”, par ko Elīna Bukša stāsta: “Mūsu piedzīvojums sākās kādā jaukā 2017. gada vasaras pēcpusdienā Evianā, kad mēs visi trīs pirmo reizi kopā spēlējām. Jau iepriekš dažādos sastāvos bijām saspēlējušies, tomēr nekad kā trio. Bijām pārsteigti par tik negaidīto mūsu saspēles harmoniju. Tieši negaidīts ļaušanās prieks ir kļuvis par iedvesmu mūsu kopīgajam piedzīvojumam (no franču val. – Adventure). Mēs trio esam veidojuši kā brīvdomīgu projektu, kas, atmetot liekus priekšstatus, pēta tos unikālos modeļus, kas atklājas saskarsmē ar mūziku un mākslu.”

Krievu pianists Pāvels Koļesņikovs Vigmora zālē Londonā debitēja 2014. gadā. Laikraksts “The Telegraph” viņa uzstāšanos toreiz novērtēja ar piecām zvaigznēm un nodēvēja par vienu no neaizmirstamākajiem notikumiem, kādu Londona pēdējā laikā piedzīvojusi. Koļesņikovs koncertē visā pasaulē un pagājušajā sezonā uzstājas kopā ar ''BBC Symphony'' un ''BBC Philharmonic Orchestras'', kā arī devās Eiropas koncertturnejā ar Čehijas Nacionālo un Flandrijas simfonisko orķestri.

Franču čellists Aureljēns Paskāls savos 24 gados jau izpelnījies starptautisku atzinību ar savu nepārspējamo virtuozitāti un muzikālo intuīciju. Viņš ir vairāku prestižu starptautisko konkursu laureāts, t.sk., jaunākais Karalienes Elizabetes konkursa finālists un ceturtās balvas ieguvējs. Paskāls kopā ar orķestriem koncertē visā Eiropā un Āzijā, ir uzstājies prestižākajos pasaules mūzikas festivālos.

Kopā mūziķi atklāj aizvien jaunu repertuāru un eksperimentē ar stiliem un programmu kombinācijām. Raksturīgi kamerzāles koncertsērijai “Personīgi” – pēc koncerta būs iespēja satikt māksliniekus uz neformālām sarunām par viņu radošo ceļu.

Koncertu “Kamermūzikas šedevri. Klavieru trio” ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko “Lielais dzintars”. Plašāka informācija lasāma lielaisdzintars.lv. Biļetes nopērkamas koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā, ''Biļešu paradīzes'' kasēs un interneta vietnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti