Dienas ziņas

Tuberkulozes ārstēšanā trūkst profilaktisku izmeklējumu

Dienas ziņas

Kā rīkoties autogāzes noplūdes gadījumā

Pirmie akordi jaunajā koncertzālē "Lielais dzintars"

«Lielajā dzintarā» skan pirmie akordi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar Kamerzāles atklāšanas koncertu sestdien, 17.oktobrī, sākusies ilgi gaidītās jaunās Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" atklāšanas programma. Koncertzāle būs mājvieta ne tikai Liepājas Simfoniskajam orķestrim (LSO) un Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolai, bet arī nozīmīgs mākslas, mūzikas un citu radošu norišu centrs un iezīmēs jaunus laikus Liepājas un Latvijas kultūras dzīvē.

Johans Sebastiāns Bahs - vijoles solo Ilzes Zariņas izpildījumā bija pirmie akordi, kas ieskandināja Liepājas jauno koncertzāli "Lielais dzintars", kam sekoja stīgu kvarteta koncerts.

"Cerības ir attaisnojušās par akustiku. Ir ļoti patīkami spēlējot un arī klausīties. Šī kamerzāle ir ļoti laba un atbilstoša kamermuzicēšanai," norāda Ilze Zariņa.

Pirmā koncerta apmeklētāji pauda savu saviļņojumu, prieku un novērtēja akustiku. "Akustika ļoti laba, katra skaņa bija dzirdama, ne asa, matēta. Ļoti jauki," pauda koncerta apmeklētāja Cilda Ļebedeva. "Tas tāds saviļņojošs brīdis - pirmais koncerts un pirmais pasākums kamerzālē, kas ir nosaukta Dzintara Jurgelaiša vārdā. Tas, protams, veido dažādus iespaidus, asociācijas un emocijas, bet, jā, ļoti patīkami," novērtēja koncerta apmeklētājs Helvijs Valcis.

Katrs, kurš klausījies mūziku Liepājā, zina, ka šeit tā skan, kā nekur citur pasaulē. Pilsētā, kurā dibināta pirmā Filharmonija Baltijā, kurā dzimušas un radušās daudzas izcilas, pasaulē atzītas mūzikas personības, ir tapusi mūsdienīga koncertzāle. Kā vēstīts, tajā savu 135.sezonu uzsāks LSO.

"Cerams, ka būs nerimstoša klausītīju interese, jo galvenokārt mēs jau spēlējam paši savējiem. Mēs tagad ceram mazāk kaut kur braukt un spēlēt galvaspilsētā, bet lai viņi tagad brauc pie mums, jo mums te ir foršāk," saka LSO diriģents Atvars Lakstīgala.

Domājams, ka koncertzāle dos pilnīgi jaunas iespējas arī Liepājai un veicinās kultūras tūrisma attīstību, kā arī dos ekonomiskus ieguvumus. "Uz to jau tiek strādāts, lai mūzikas mīļotāji no Lietuvas, Zviedrijas, citām tālākām zemēm uz šejieni brauktu baudīt un lai piedāvājums būtu interesants," norāda koncertzāles mākslinieciskās koncepcijas veidotājs Ints Dālderis.

Kamerzāles atklāšanas koncerts bija nozīmīgs, bet tikai pirmais akords koncertzāles atklāšanas programmā, kam sekos citi. Līdz ar Liepājas koncertzāles atvēršanu un pirmo koncertu sāk darboties arī "Lielā dzintara" mājaslapa "www.greatamber.lv". Tajā var iepazīties ar gaidāmo pasākumu kalendāru, koncertu programmām, kā arī uzzināt vairāk par koncertzāles tapšanas gaitu, sniegtajiem pakalpojumiem un citām aktualitātēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti