«Lielajā dzintarā» ar Gunāra Upatnieka un Laumas Skrides dueta debiju atsāksies koncertsērija «Personīgi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

3. oktobrī pulksten 15.00 ar kontrabasista Gunāra Upatnieka un pianistes Laumas Skrides jaunizveidotā dueta debiju Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” tiks atklāta klausītāju iemīļotās koncertsērijas “Personīgi” rudens sezona, kas līdz gada beigām piedāvās četrus kamerformāta notikumus un pēckoncerta sarunas ar māksliniekiem, informēja koncertzāles pārstāvji.

““Personīgi” ir mūsu klausītāju iemīļotā kamermūzikas sērija, kas ļauj ne tikai iepazīties ar dažādu žanru repertuāru no vairākām pasaules vietām, bet arī satikties personīgi ar māksliniekiem brīvās pēckoncerta sarunās pie dzirkstoša dzēriena glāzes vai kafijas tases. Esam ļoti lepni, ka arī šajā sarežģītajā laikā mūsu piedāvājums joprojām paliek daudzveidīgs un augstvērtīgs. Labākie no labākajiem tiek atlasīti, lai priecētu mūsu klausītājus aizraujošās koncertprogrammās ikmēneša svētdienas pēcpusdienās,” gaidot koncertsērijas jauno sezonu, iezīmēja Liepājas koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča, “kontrabasists Gunārs Upatnieks pirmo reizi skatuviski tiksies ar pianisti Laumu Skridi, dāņu-latviešu kvintets “Carion Quintet” no pasaules skatuvēm pirmo reizi uzstāsies pie mums, “Trio Palladio” priecēs ar jaundarbiem, bet sezonu noslēgs mūsu skandināvu kaimiņi enerģiskā zviedru tautas mūzikas programmā.”

Svētdien, 3. oktobrī, pulksten 15.00 klausītāji aicināti uz programmu “Romantisma atspulgi” —  Berlīnes filharmoniķu kontrabasu grupas mūziķis Gunārs Upatnieks un pianiste Lauma Skride pirmoreiz koncertēs duetā, izpildot romantisma laikmeta iedvesmotu koncertprogrammu. Programmā būs Roberta Šūmaņa miniatūras čellam, Džovanni Botezīni mūzika kontrabasam, kā arī Sezāra Franka Lamažora sonāte, kas oriģināli komponēta vijolei, bet koncertā tiks atskaņota Upatnieka veidotā pārlikumā stīgu grupai.

24. oktobrī pulksten 15.00 “Carion Quintet” programma “Venēcijas karnevāls” ar Vivaldi, Paganīni, Pučīni, Verdi un Rossīni mūziku. 

28. novembrī pulksten 15.00 koncertsērijas “Personīgi” ietvaros pirmo reizi Liepājā uzstāsies Latvijas kameransamblis “Trio Palladio” ar īpaši “Lielajam dzintaram” veidotu programmu. “Trio Palladio” veido trīs pašmāju solisti – vijolniece Eva Bindere, pianists Reinis Zariņš un čelliste Kristīne Blaumane. Koncertā skanēs Fēliksa Mendelszona klaviertrio, Santas Ratnieces skaņdarba pirmatskaņojums, Pētera Vaska skaņdarba “Vientuļais eņģelis” kamerversija, kā arī Rebekas Klārkas (Rebecca Clarke) klaviertrio. Koncerts pārcelts no 2020. gada 22. novembra.

12. decembrī pulksten 15.00 koncertsērijas gadu noslēgs zviedru folkmūzikas trio “Ahlberg, Ek & Roswall”, kura repertuāra pamatā ir tradicionālas zviedru melodijas, tostarp tā saucamās slängpolska dziesmas no Skones lēnes, trioles polska no Medelpadas provinces, kā arī oriģinālas kompozīcijas. 

Kā ierasts, koncertu apmeklētājiem pēc koncerta 2. stāva galerijā būs iespēja tikties ar mūziķiem, lai baudītu nesteidzīgas sarunas neformālā gaisotnē. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti