Kultūras ziņas

"Short Riga" pulcē īsfilmu cienītājus

Kultūras ziņas

Pasniegtas "Lielā Kristapa" balvas

"Lielais Dzintars" ticis pie koncertflīģeļiem

«Lielais dzintars» ticis pie koncertflīģeļiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liela diena Liepājas jaunajai koncertzālei “Lielais dzintars”. Tā 26.oktobrī tikusi pie diviem "Steinway&Sons" koncertflīģeļiem, kas līdz Liepājai atceļoja no Hamburgas, Vācijā.

Lai izmeklētu Lielajai zālei un Kamerzālei atbilstošus koncertflīģeļus, oktobra vidū uz Hamburgas "Steinway&Sons" rūpnīcu devās speciāla delegācija. Tajā bija pianists un Mūzikas akadēmijas Klavieru katedras profesors Ventis Zilberts, klavieru skaņotājs un meistars ar vairāk nekā 30 gadus ilgu pieredzi Valdis Eglītis un Liepājas koncertzāles atklāšanas mākslinieciskās programmas veidotājs Ints Dālderis.

Instrumentus izmēģinot profesionāliem pianistiem, no sešiem D klases flīģeļiem rūpīgas atlases kārtībā tika izvēlēts flīģelis Lielajai zālei. Līdzīgā kārtā no trīs piedāvātajiem vidējā izmēra C klases flīģeļiem tika atlasīts Kamerzāles instruments. ”Instrumenta izvēle ir ļoti īpašs process, dažkārt pat kutelīgs, jo ražotāji, lai arī pašas augstākās raudzes, ne vienmēr piedāvā visus labākos instrumentus,” skaidro Valdis Eglītis.

Pieredzējušas klavieru meistars Valdis Eglītis arī piebilst: “Ticēsiet vai nē, bet klavieres tiešām ir dvēselisks instruments, kas atsaucas pianista pieskārienam. Esmu skaņojis klavieres neskaitāmos mūzikas festivālos. Ir gadījies, ka pie izcilām klavierēm piesēžas viens, otrs mūziķis, bet neskan.  Te piesēžas Raimonds Pauls un notiek brīnums”.

Lielās zāles  flīģeļa skanējumu klausītāji varēs novērtēt 4.decembrī, kad Jēkaba Ozoliņa jubilejas koncertā klavieru taustiņus skars maestro Raimonda Paula pieskāriens. Savukārt Kamerzāles instrumentu 12.decembrī koncertā ar simbolisku nosaukumu “Steinway, Osokini & Sons” ieskandinās izcilie pianisti -  tēvs Sergejs Osokins ar dēliem Georgiju Osokinu un Andreju Osokinu.

“Steinway & Sons” flīģeļi jau kopš 1853. gada tiek veidoti kā izcila skanējuma, estētikas un vērtīga ieguldījuma apvienojums. Šie instrumenti skan uz visām ievērojamākajām skatuvēm pasaulē, tos izvēlas leģendāri mūziķi un komponisti.

Liepājā var lepoties, ka pēc ilgu gadu gaidīšanas mūzikas pilsētā, kur jau kopš 1993.gada notiek Pianisma zvaigžņu festivāls, būs augstākās klases instrumenti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti