Lielā gavēņa laika dziedājumi Rīgas Domā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Svētdien, 11. martā, Rīgas Domā ar koncertu “Lielā gavēņa laika dziedājumi” uzstāsies viens no labākajiem garīgās mūzikas izpildītājiem – Rīgas pareizticīgo kamerkoris “Blagovest” un diriģents Aleksandrs Brandavs, vēsta koncerta organizatori.

Klausītājiem būs iespēja dzirdēt Sergeja Rahmaņinova Sv. Jāņa Zeltamutes liturģijas fragmentus un pirmo reizi kora “Blagovest” izpildījumā - Arvo Perta dziedājumu no “Kanon pokajanen” (Grēku nožēlas kanons). Tāpat koncerta programmā izskanēs komponistu Aleksandra Arhangeļska, Aleksandra Grečaņinova, Pāvela Česnokova, Nikolaja Golovanova, Georgija Sviridova skaņdarbi korim un solistiem. Lielā gavēņa laika koncerta programmu ievadīs Artēmija Vedeļa “Grēku nožēla durvis man atver”, skaņdarbs, kas tiek dziedāts tikai Lielā gavēņa laikā un izsaka visu cilvēka izjūtu būtību Lielā gavēņa laikā.

Kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents Aleksandrs Brandavs, aicinot uz koncertu, uzsver: “Lielā gavēņa laika dziedājumi atšķiras ar savu īpašo filosofiju un emocionālo piesātinājumu, kas prasa īpašu izpildījuma filigrānumu. Ziemassvētku dziedājumi ir prieka un svētku noskaņojuma pilni, aizraujot klausītāju, bet Lielā gavēņa laika dziedājumus caurvij dziļas pārdomas, grēku nožēla un Kristus krustā sišanas traģēdijas dziļums. Vienlaikus jebkurā dziedājumā šis traģisms savienojas ar Augšāmcelšanās prieku, par ko daudzi aizmirst. Neskatoties uz emocionālo dramatismu, katrā skaņdarbā skan cerība. Cerība ikvienam cilvēkam izpirkt savus grēkus un tapt piedotam.”

Ar ikgadējiem Lielā gavēņa laika koncertiem Rīgas pareizticīgo kamerkoris “Blagovest” turpina komponista Alekseja Ļvova 19. gadsimtā Pēterburgā iedibināto publisko Lielā gavēņa laika dziedājumu koncertu tradīciju, dodot iespēju arī laicīgajai publikai dzirdēt šos dziļu pārdzīvojumu pilnos un svētsvinīgos dziedājumus.

Rīgas pareizticīgo kamerkoris “Blagovest” apvieno labākās Latvijas kordziedāšanas tradīcijas un spilgtu, izjustu pareizticīgās mūzikas izpildījuma tehniku. Garīgās mūzikas dziedājumi kora “Blagovest” izpildījumā aizkustina un iedvesmo klausītājus ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Uzvarām un augstiem panākumiem daudzos starptautiskos koru konkursos un festivālos koris pērn piepulcinājis Eiropas Koru olimpiādes "Grand Prix" un uzvaru "Nāciju Grand Prix Kolombo" Āzijas un Klusā okeāna koru olimpiādē Šrilankā. Pēc koncerta Rīgas Domā koris “Blagovest” dosies koncertturnejā uz Beļģiju, kā arī uzsāks jauna mūzikas albuma ierakstus.


Lielā gavēņa laika dziedājumu koncerts notiks Rīgas Domā 11. martā pulksten 18. Biļetes var iegādāties “Biļešu serviss” tirdzniecības vietās un Rīgas Doma kasē.   

Vairāk informācijas šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti