«Lielā dzintara» Kamerzālē notiks dzejas un mūzikas vakars «Jušanas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Svētdien, 6. novembrī, pulksten 19 “Lielā dzintara” Kamerzālē noritēs Kārļa Kazāka, Māra Bīmaņa un Gundara Grasberga radītais mūzikas un dzejas vakars “Jušanas”.

Programma “Jušanas” ir dziļi personisku stāstu un dzejas vakars, kurā mākslinieki, iedziļinoties Imanta Ziedoņa, Ojāra Vācieša un Vizmas Belševicas stāstu rindās caur savu skatījumu, dziesmām, vārdiem un sajūtām meklē cilvēka pieaugšanu. “Jušanas” ir ceļš, kuru vienā laikā, vienā pilsētā un uz vienas ielas augušie mūziķi  - Grasbergs, Kazāks un Bīmanis, ir citādi katrs gājuši, lai reiz sastaptos un kopā stāstītu par pieaugšanu no saknēm līdz mirklim, kurā apzinies, ka radītājs esi pats. Kopā stāstot par ceļu no saknēm uz galotnēm, mākslinieki runā paši par sevi, par pasauli kurā izauguši un kuru turpina radīt.

Gundars Grasbergs kā viens no spilgtākajiem savas paaudzes aktieriem “Jušanu” vakarā ļausies piedzīvotajam un sapņotajam, pašam nozīmīgākajās latviešu autoru dzejas rindās un  stāstos. Mūziķis un dziesminieks Kārlis Kazāks  caur “Jušanām” runās savu, autordziesmu valodā. Savukārt Māri Bīmanis - viens no Latvijas emocionālākajiem un izsmalcinātākajiem ģitāristiem - stāstus izteiks un iekrāsos instrumentāli.

Kā atzinuši paši mākslinieki: “Jušanas ir  mēģinājums satvert laiku, vārdu un mūziku vienā mirklī, pusotrā stundā.”

Koncerts pārcelts no š.g. 9.jūlija un uz to derīgas iepriekš iegādātās biļetes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti