Rīta Panorāma

Intervija ar Sintiju Sproģi un Kristu Kalniņu

Rīta Panorāma

Izrāde ''Skudru sprints''

Komponista Raimonda Tiguļa koncerts

Levons Tevania: Tiguls ļoti labi jūt duduku, lai arī nav armēnis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lai arī komponists Raimonds Tiguls nav armēnis, tomēr ļoti labi jūt armēņu tautas instrumentu duduku, atzīst šī instrumenta virtuozs Levons Tevania, kurš piedalīsies Tigula rīkotajā koncertā „Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā” sestdien, 7.jūnijā.

Kā iepriekš vēstīts, komponists Raimonds Tiguls nu jau trešo gadu pēc kārtas vasaras iesākumā aicina draugus un domubiedrus uz brīvdabas sajūtu koncertu „Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā”. Koncerts Tiguļkalnā, Talsos notiks 7. jūnijā plkst. 20. Šogad ārpasaules skaņu meklējumi vedīs otrpus Kaukāza kalniem.

Turpinot pērn aizsāktos pasaules mūzikas meklējumus otrpus Melnajai jūrai, līdzās pašmāju mūziķiem, kas ar Raimondu Tigulu uzstājušies jau iepriekš vai radošo sadarbību aizsākuši pavisam nesen, Tiguļkalnā viesosies arī armēņu tautas nacionālā lepnuma, mūzikas instrumenta duduka virtuozs Levons Tevania no Armēnijas.

Komponists skaidro šī gada noskaņu izvēli ar to, ka duduka senatnīgā, dūmakainā, miglainā skaņa viņu vienmēr ir fascinējusi.

Savukārt Levons Tevania atzīst, ka viņam ļoti patīk Raimonda Tigula skaņdarbi, jo tie ir ļoti piemēroti viņa instrumentam. Mūziķis uzsver, ka Tiguls labi jūt instrumentus.

Viņš nav armēnis, bet duduku jūt ļoti labi," - tā Tevania.

Persijas mantiniekam ozolu ielokā pievienosies arī „Sinfonietta Rīga” stīgu kvartets, jauniešu koris „Kamēr…”, kā arī solistes – Jolanta Strikaite, Kristīne Kārkle-Puriņa un kokles virtuoze Laima Jansone.

Pateicoties Talsu novada pašvaldības un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam, brīvdabas sajūtu koncerts „Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā” tiek rīkots bez ieejas maksas, aicinot pievienoties ikvienu mūzikas un tās radīto sajūtu baudītāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti