Leģendāri un unikāli mūzikas projekti vienkopus uzstāsies «Bilžu» veterānu koncertā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sestdien, 16. novembrī, VEF Kultūras pilī notiks mūzikas un mākslas festivāla “Bildes” veterānu koncerts, uz vienas skatuves kopā pulcējot mūziķus, kuri festivālā piedalās kopš tā pirmsākumiem, kā arī mūziķus, kas īpaši šim koncertam izveidojuši kopprojektus. Festivāla mudināta, kopā sanākusi 80. gados populārā grupa “Vaidava”, paziņojumā medijiem informē organizatori.

Festivāls “Bildes” pirmo reizi notika 1985. gadā Rīgas Politehniskā institūta (tagad - Rīgas Tehniskā universitāte) studentu klubā Anglikāņu baznīcā. Šajos gados “Bildēs” klausītājus priecējušas vairāk nekā 1500 grupas un projekti, kuros piedalījušies teju 4500 mūziķu.

"Faktiski "Bildes" ir vienīgais regulārais festivāls Latvijā, kas ir noticis katru gadu – nu jau 34 gadus pēc kārtas," saka ģitārists Aivars Hermanis, kurš "Bildēs" arī piedalās jau kopš pirmsākumiem.

Šoreiz koncertā Hermanis uzstāsies kopā ar Ēriku Upenieku projektā “Bague Duo”. Viņiem pievienosies jaunā dziedātāja Māra Kalniņa, kopā izpildot Hermaņa populāro dziesmu ar Igo tekstu "Vēstules un atklātnes", kas programmā iekļauta, iedvesmojoties no šī gada izstādes tēmas “Pastkastītes”.

"Bilžu" veterānu koncertā spēlēs arī grupa "Lādezers". Līdz ar jauno dziesmu "Kā man laiku apvaldīt", kas šajā vasarā ieguvusi savu vietu radio programmās, Inga Ulmaņa un Aigara Voitišķa vadītais "Lādezers" atkal uzsācis darbību. Drīzumā tiks publiskots jaunais singls – "Gadalaiki". Grupā tagad darbojas arī dziedātāja Anete Kozlovska.

Savukārt 80. gados populārā grupa "Vaidava" tikai šogad debitēs "Bildēs". Līdz šim grupas līderis basģitārists Pēteris Šiliņš festivālu ir vērojis, pats esot starp skatītājiem. "Pēdējo reizi "Vaidava" koncertā uzstājās tieši pirms 10 gadiem. Tagad atkal savācāmies kopā, lai uzspēlētu savus 80. gadu hitus "Bilžu"  koncertā. Nākamais koncerts droši vien atkal būs pēc 10 gadiem," stāsta Siliņš.

“Bilžu” veterānu koncertā uzstāsies – “COLT”, “Stiprās sievas” un “Ogas”, “Dzidriņas megasistēma”, “Lādezers”, “ARMANDSOUND”, JĀNIS BUKUMS, Māra Kalniņa un “Bague Duo”, Varis Vētra, Ineta Rudzīte, “The Cucumbers”, Juris Pavītols, “Denktie vīri”, “Vaidava”, Horens Stalbe un “Riga Reggae”, “Exiled in Brussels”, “Pērkons” un citi. Koncertu vada – Ēriks Loks. 

Koncerta laikā VEF Kultūras pilī būs apskatāma arī mūziķu un mākslinieku veidota izstāde “Pastkastītes”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti