Latviju Tallinas Mūzikas nedēļā pārstāvēs 8 apvienības un mūziķi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Izziņoti papildinājumi mūzikas programmā Starptautiskajā jaunās mūzikas festivālā “Tallinas Mūzikas nedēļa” (“Tallinn Music Week” /TMW), kas notiks laikā no 27. līdz 30. augustam Tallinā, Igaunijā. Starp tiem arī vairākas grupas no Latvijas – “Tribes of the City”, “Tesa”, “Eschatos” un "Preternatural”, informēja festivāla pārstāvji. Kopumā Latviju pārstāvēs astoņas apvienības, kas ierindo valsti trešajā vietā aiz Igaunijas un Somijas pēc pārstāvēto grupu skaita.

Iepriekš jau ziņots, ka Latviju festivālā pārstāvēs arī “Carnival Youth”, Chris Noah, Dmitry Distant un JUSTIBLVCK.

Covid-19 pandēmijas dēļ Tallinas Mūzikas nedēļas rīkotāji aktīvāk veido sadarbību tieši ar kaimiņvalstīm. Kā norāda festivāla pārstāvji, programmas izveidi ietekmējuši gan pārvietošanas aizliegumi, gan drošības apsvērumi. Tā kā jūnijā Igaunijas robeža tika atvērta ceļotājiem bez slimības simptomiem, kas ierodas no Eiropas Savienības, Šengenas zonas un Apvienotās Karalistes, festivālā uzstāsies lielākā daļa iepriekš pieteikto mākslinieku. Pašreizējo ceļošanas ierobežojumu dēļ festivāls nevar uzņemt iepriekš pieteiktos māksliniekus no Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Izraēlas, ASV un Kanādas.

Festivāla programma ir attiecīgi pielāgota, un lielākā daļa mākslinieku, kuri ceļojuma ierobežojumu dēļ nevar pievienoties festivālam, ir aizstāti ar citiem izpildītājiem.

Festivāla pārstāvji arī informē, ka TMW strādā pie risinājuma, kas nodrošinātu ASV grupas “A Place to Bury Strangers” uzstāšanās iespējamību.

Kopumā šīs vasaras festivālā uzstāsies 141 mākslinieks no 15 valstīm. Nupat izpildītāju sarakstam ir pievienojies arī dark-pop duets “The KVB” no Lielbritānijas. Tāpat festivāla programmu ir papildinājuši arī slavenie igauņu mūziķi Jareks Kasārs un Argo Valss. Telliskivi radošajā kvartālā notiks “Manka Boutique” festivāla skate, kur bez jau iepriekš izziņotiem māksliniekiem uzstāsies somu RnB panku kvintets “Grandmaster Corn” un latviešu godalgotie šūgeiza pionieri “Tribes of the City”.

Latvijas mūziku pārstāvēs arī abstraktā smagā ambienta pārstāvji “Tesa” un postmetāla komanda “Eschatos”, kas uzstāsies “Sveta Bar” organizētajā “Void Valley” skatē, kur viņiem pievienosies arī “Sturle Dagsland” – norvēģu sirreālisma skaņu ainavu meistari.

TMW radošā konference notiks 28. un 29. augustā, un tās rīkošanā tiks izmantots jauns hibrīda formāts, apvienojot gan digitālās, gan klātienes aktivitātes. Īpašas tiešsaistes sesijas un semināri dos iespēju nodibināt kontaktus ar nozares pārstāvjiem gan uz vietas, gan digitāli. Izmantojot digitālo platformu, TMW varēs pievienoties arī mūzikas industrijas pārstāvji no valstīm, kurās joprojām pastāv ierobežojumi ceļošanai uz ārvalstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti